Sign In

Tips dagje Enkhuizen, wat te doen in Enkhuizen?

Tips dagje Enkhuizen, wat te doen in Enkhuizen?

Een prachtig historisch stadje met rijke VOC geschiedenis, mooie musea en pal aan het IJsselmeer! Een dagje Enkhuizen zal niet teleurstellen, hier is genoeg te doen.

Het grootste museum van Enkhuizen is een bekende: het Zuiderzee Museum. Hier kun je je al uren vermaken, maar vergeet ook zeker niet de binnenstad van Enkhuizen en de paar leuke kleinere musea die er staan!

Top dingen te doen in Enkhuizen

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Enkhuizen. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Enkhuizen.

Nummer 1: Het Zuiderzee Museum. Beleef het historische Zuiderzee gebied in het dorp in het buitenmuseum en de Zuiderzeese schatten in het binnenmuseum. Ontdek hoe de levens van de mensen 100 jaar geleden in de IJsselmeer omringende vissersdorpjes eruit heeft gezien.

Nummer 2: Sow to Grow – a plant science experience. Van zaadje naar kiemplant naar groente. Ontdek de wereld van plantenzaden, de ontwikkeling in het verleden en de huidige planttechnologie. Beleef de wereld van zaden, groeien, oogsten en samenvoegen (veredelen) via interactieve spellen en de expositie.

Nummer 3: Flessenscheepjesmuseum. Ontdek de wondere wereld van flessenscheepjes in alle vormen en maten. In dit museum zie je ze in het heel klein, in het groot, met een klein bootje en hele vloten in een fles. En de grote vraag: hoe krijgen ze nou zo’n scheepje in een fles?

Nummer 4: Enkhuizer Zand Strand. Even uitwaaien aan het IJsselmeer? Het Enkhuizer Zand strand is een heerlijk stukje strand met gras, zand, zon- en schaduwplekken. Er is een parkeerplaats bij het strand, gratis parkeren. Er staan een aantal speeltoestellen op het gras.

Nummer 5: de Stadsgevangenis. Het leven als gevangene in de zeventiende eeuw? Niet aangenaam! Je kunt het zien in de oude stadsgevangenis in Enkhuizen uit 1612. De cellen en martelwerktuigen zijn nog intact, en winden geen doeken om wat er vroeger heeft afgespeeld.

Een leuk dagje weg in Enkhuizen

We hebben wat tips voor je hoe je deze leuke activiteiten kunt combineren voor een leuk dagje weg in Enkhuizen.

Zuiderzee experience: Het Zuiderzee museum is een fantastisch en interactief museum bestaande uit twee delen: een binnengedeelte en buitengedeelte. Hier kun je vele uren doorbrengen zonder je te vervelen. Ga daarna nog even naar het strand of de speeltuin en de dag is alweer rond!

Enkhuizen binnenstad: Begin bij Sow-to-Grow (hier kun je eventueel ook heel goed picknicken in de tuin erachter!). Loop door het stadje naar de Stadsgevangenis (alleen geopend in hoogseizoen, even checken) en loop dan via de kade door naar het Flessenscheepjesmuseum. Ga daarna nog even naar het strand of de speeltuin en plof lekker neer 🙂

Missen we nog een mooie plek in Enkhuizen? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *