Sign In

In de duinen lopen en overal van de paden mogen? Het kan in de Amsterdamse Waterleidingduinen! En als je wandelt tot strandpaal 70-73 mag je zelfs over de duintop (ofwel zeereep!) lopen. Vlakbij de stad, waar de damherten in het wild leven. Een unieke ervaring in dit prachtige duingebied.

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een natuurgebied, oorspronkelijk bedoeld voor de drinkwaterwinning voor Amsterdam (door Waternet). Er lopen naar schatting ongeveer 3.000 damherten rond in het gebied, waarbij hier de grootste populatie woont van Nederland. Ze laten zich dan ook regelmatig zien tijdens een bezoek.

Bij het bezoekerscentrum De Oranjekom kun je alle informatie vinden over het gebied, zoals de wandelroutes, wat er allemaal te doen is in het gebied, natuurspeelgoed en beschikbare excursies. Voor kinderen zijn er speelvelden, een bomenroute, een (op)zoekkaart, kabouterbos en meer. Je vindt alle actuele info bij het bezoekerscentrum. Zie hier ook de activiteiten.

Het gebied heeft vier hoofdingangen, waarvan drie ingangen met horeca (allemaal pannenkoekenrestaurants):

Uiteraard is het heerlijk om lekker te picknicken in de Waterleidingduinen, midden in de natuur.

Het gebied is toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. De verharde paden zijn zeer geschikt voor wandelwagens en loopfietsen. Je kunt parkeren bij één van de hoofdingangen. Entree kost €1,50 per persoon (vanaf 18 jaar) en parkeren kost €2,-.

Locatie