Sign In

Een imposant uitzicht, dit beeldenpark met Tata Steel (Hoogovens) op de achtergrond in de prachtige duinen naast Wijk aan Zee. Hiermee is het beeldenpark een geschikte stop voor een picknick of een korte wandeling. In 1999 was Wijk aan Zee Cultureel Dorp van Europa. Dit was de aanleiding om 11 beeldhouwers uit 11 verschillende Europese landen een beeld te laten maken in het thema ‘Zee van Staal’. Inmiddels staan er 14 beelden. Rauw en intrigerend is het zeker.

Er zijn rondleidingen (in de zomer iedere zondag, zie hier), of je kunt de informatie over de beelden hier lezen. In het beeldenpark vind je alleen de titels van de beelden met de naam van de kunstenaar terug.

Er is een parkeerplaats naast het beeldenpark. Je kunt er ook gemakkelijk naartoe wandelen vanuit het stadje Wijk aan Zee.

Toegang is gratis en er zijn geen voorzieningen. Met een beetje kracht kun je het terrein best met een buggy of wandelwagen aan. Wil je er een duinwandeling van maken, neem dan een drager mee. Meer zin in het strand? Via het verharde fietspad loop je ook zo naar het strand aan het Vliegerpad (hier kun je ook parkeren).

Een dagje uit in Wijk aan Zee

Een dagje uit in Wijk aan Zee? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart.

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Locatie