Sign In

Vaar door de Biesbosch, ontdek wie er wonen en ga op avontuur! Kun jij de extreme waterstanden van extreem laag en extreem hoog handhaven bij het schaalmodel van de Biesbosch? Bedenk welke sluizen open of dicht moeten om al dat water te reguleren!

Biesbosch is door mensen gemaakt. Bij het Biesbosch Museumeiland kun je ontdekken hoe de Biesbosch is ontstaan door de jaren heen met polderen, gevechten tegen water en weer ontpolderen. Je ziet hoe de Biesbosch nu werkt dankzij de Biesbosch Experience.

Het museum is een goede uitvalsbasis om de Biesbosch verder te ontdekken. Je kunt een rondvaart via het museum doen. Daarnaast kun je fietsen huren of een wandelroute nemen.

Het museum beschikt over een mooi museumcafé. Je hoeft niet het museum te bezoeken om hier te kunnen eten en drinken. Klik hier voor meer info.

Je kunt parkeren op de parkeerplaats naast het museum. Je kunt prima je wandelwagen meenemen, al is dat minder handig als je ook de rondvaart wilt doen.

Klik hier voor openingstijden en hier voor de prijzen. Museumkaart is geldig. De rondvaart heeft een meerprijs (zie de prijzen).

Locatie