Sign In

Romeinen in Utrecht? Vroeger wel! Ontdek de geschiedenis van Leidsche Rijn, de Romeinse invloeden en wandel rond op deze prachtige locatie. Castellum Hoge Woerd is een interpretatie van een hedendaags Romeins fort. Er is niet alleen een museum, maar ook een restaurant, dieren, een natuurspeeltuin en er worden diverse evenementen georganiseerd op het podium!

Onder Castellum Hoge Woerd ligt een echt Romeins fort onder de grond. Dit stamt uit de tijd dat de Romeinen hier hun grens bewaakten. Het fort ligt er nog steeds, in de hoop dat de technieken om dit goed te kunnen bewaren in de komende tijd verbeteren. Een grote schat onder de grond, dus!

In het museum (toegang gratis) kun je een bijna 2000 jaar oud schip bewonderen die is opgegraven in Leidsche Rijn, plus alle spulletjes die erbij gevonden zijn. Want hoe zou zo’n schipper nou geleefd hebben? En waarom is het schip gezonken, terwijl het niet kapot is? En hoe wordt zo’n ontzettend oud schip opgegraven en behouden?

In het Castellum Café kun je heerlijk eten en heb je uitgebreide keuze (zie hier het menu). Er is voldoende plek in het café, en er is een uitgebreid terras. Kinderen kunnen vrij spelen op het gras of bij de Steede.

De Steede heeft een natuurspeeltuin en dierenweides. Hier kun je ook prima picknicken en even lekker zitten.

Castellum Hoge Woerd heeft gratis toegang. Bekijk hier de openingstijden. Je kunt parkeren bij de ingang (gratis). Toegang is goed mogelijk met wandelwagen of rolstoel.

Locatie