Sign In

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Houtkampweg 13, 7352 TC Hoenderloo

Van zandverstuivingen tot heide, korstmossteppen tot gras, klimbomen, kunst en cultuur. Je vindt het allemaal bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Parkeer je auto, pak een gratis Witte Fiets en ontdek dit park op je eigen tempo.

De Witte Fiets

Het park heeft drie ingangen: Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Onze tip voor een leuke route: ingang Hoenderloo. Bij elke ingang is ruime parkeergelegenheid en de gratis Witte Fietsen staan voor je klaar. Je kunt ze niet op slot zetten, iedereen kan vrij pakken. Hoewel het park 1.800 Witte Fietsen heeft, kan het op drukke dagen gebeuren dat ze allemaal bezet zijn.

Elke Witte Fiets heeft een kinderzitje achterop. Een enkele heeft ook een kinderzitje voorop. Je vindt er ook kinderfietsen, die gemakkelijk in maat te verstellen zijn. Vanaf een jaar of 5 passen kinderen erop. Mocht je twijfelen, dan kun je ook je eigen fiets en/of eigen kinderfietsen meenemen. Liever huren? Kijk hier voor info.

Entree / kaarten

Je betaalt entree voor de toegang tot het park. Bekijk hier de actuele tarieven. Je kunt alleen het park De Hoge Veluwe bezoeken, of je kunt een combiticket nemen met een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. De Museumkaart is hier geldig, dus mocht je die hebben, kun je dat altijd later nog beslissen. Kaartjes zijn ook online aan te schaffen.

Een rondleiding in het Jachthuis Sint Hubertus dien je vooraf te reserveren. Tickets zijn te koop bij de kassa of online.

Speurtocht

Bij de kassa krijg je een speurtochtkaart mee voor de jongsten. Hier kunnen ze aan de hand van foto’s herkenningspunten in het park De Hoge Veluwe terugvinden. Denk aan een standbeeld, dennenappels, uitwerpselen en andere bekende plaatjes 😉

Speciaal voor kinderen zijn er een aantal speurtochten te doen in De Hoge Veluwe. De meesten zijn vanaf ongeveer 9 jaar. Je kunt in het Bezoekerscentrum meer informatie krijgen, of alvast hier kijken.

Eten, drinken en picknicken

De Hoge Veluwe is gevuld met picknicktafels en bankjes. Je kunt natuurlijk ook onderweg lekker neerploffen met een kleedje. Er zijn drie restaurants (met wc’s). Zelfbedieningsrestaurant Monsieur Jacques in het Kröller-Müller Museum, het Parkrestaurant in het bezoekerscentrum (plus toffe speeltuin) en de Theekoepel, naast het Jachthuis Sint Hubertus.

Een stukje geschiedenis voor de liefhebber

Anton Kröller was succesvol zakenman en kocht vanaf 1909 delen land op de Veluwe vanwege zijn passie voor natuur en jacht. Landgoed De Hooge Veluwe werd gesticht. Zijn vrouw Helene hield van kunst en verzamelde in de loop van 20 jaar een indrukwekkende kunstcollectie bij elkaar. Het Jachthuis Sint Hubertus werd gebouwd vanaf 1915. Helene wilde haar kunstcollectie graag tentoonstellen. Door financiële problemen kwam het er niet van, maar de Nederlandse Staat bouwde alsnog het museum: het Kröller-Müller Museum.

 

Locatie