Sign In

Spot prachtige vlinders in de unieke vlindertuin, voer de papegaaien terwijl ze op je schouder lurken en bewonder de felgekleurde flamingo’s. De tropische tuinen staan vol met prachtige en bijzondere planten en bloemen. Overal zijn mooie watertjes met bijzondere vissen en waarschijnlijk kom je wel wat grote zeeschildpadden tegen!

Voor kinderen is er een speurtocht. Ook kunnen ze de vissen, eenden en papegaaien voeren, heel leuk om te doen! Onderweg kom je wat speelplekken tegen, zit bijvoorbeeld op één van de oude traktoren of speel lekker in de indoor speeltuin. Er is een waterspeelplek binnen, dus denk eventueel aan laarzen, of schoenen en sokken uit!

Er zijn drie eetplekken in de Orchideeënhoeve. Onze favoriet: koffie drinken, snacken of een ijsje eten bij Bistro De Sakura. Hier lunch je in een bloemenzee vol prachtige bloemen en watertjes. Kijk hier voor een impressie. (hier kunnen kinderen ook hun speurtocht inleveren voor een kleine verrassing)

Bekijk hier de openingstijden en hier de tarieven. Museumkaart is niet geldig. De Orchideeënhoeve is goed toegankelijk met wandelwagen. Je kunt altijd het hoofdpad volgen, al is er soms zijweggetje over de stenen.

Goed om te weten: het is (tropisch) warm binnen en je hangt je jas niet op. Met een winterjas is dat warm! In de kinderwagen kun je die jassen gemakkelijk vervoeren zonder zweet, en wanneer je buiten de flamingo’s gaat bekijken trek die je die weer lekker aan.

Parkeren is gratis op de bijgelegen parkeerplaats.

Locatie