Sign In

Ontdek Fort Honswijk, het grootste torenfort van de waterlinie, dat samen met Fort Everdingen ons land verdedigde tegen vijanden. Gebouwd tussen 1841 en 1848. Wandel door de geschiedenis en bekijk ook zeker de foto expositie aan de voorkant van het fort, waar je prachtige foto’s ziet van verdedigingswerken in de nabije omgeving.

Fort Honswijk is elke dag geopend voor wandelaars. Je kunt dan de buitenkant bezichtigen en rondlopen op het terrein. Er zijn informatieboekjes aanwezig. Niet alleen Fort Honswijk spreekt tot de verbeelding, ook de omgeving. Je ziet de Lek en de uiterwaarden, groen, geitjes en schaapjes. Prachtig uitgestrekte natuur en heel veel rust.

Neem gerust een picknick mee.

Fort Honswijk is elke 2e en 4e zondag van de maand geopend voor rondleidingen. Bekijk hier de actuele informatie.

De navigatie leidt je naar de ingang van het Fort. Daar kun je niet parkeren. Parkeren kun je bij deze coördinaten: 51.973933, 5.158826.

Wandelwagens: de wandeling van de parkeerplaats naar het fort en het buitenterrein zijn goed te doen met de wandelwagen. Er is wel een trap, dus dan kun je ervoor kiezen de wagen even te tillen.

Klik hier voor meer info.

Een dagje uit in Schalkwijk en/of Tull en ‘t Waal

Een dagje uit in Schalkwijk of Tull en ‘t Waal? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit in Schalkwijk en/of Tull en ‘t Waal

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Video

Locatie