Sign In

Stap in de fascinerende wereld van glasblazen. Met ovens tot 1500 graden zie je hier met eigen ogen hoe glas wordt bewerkt en gevormd tot prachtige kunstobjecten. Zie hoe water, vuur en glas elkaar ontmoeten in de Glasblazerij in Leerdam.

Neem gerust plaats op de tribune en volg de glasblazers vanaf een klont gloeiend heet glas tot een prachtig kunstwerk. Je kunt het hele proces mooi bekijken en meestal is er ook een gids die je van alles kan vertellen over wat je ziet gebeuren.

Bij de Glasblazerij vind je een gezellig café waar je lekker wat kunt eten of drinken in een stukje historisch Leerdam, bij de Zuidwal.

Klik hier voor openingstijden en prijzen. Museumkaart is geldig.

Je kunt hier prima je wandelwagen meenemen.

Je kunt het beste parkeren bij ‘de Glazen Toren. Het is gratis en je kunt dan langs de Linge wandelen naar de Glasblazerij. Onderweg loop je langs Royal Leerdam Crystal, de grote fabriek van Leerdam waar glas en kristal gemaakt worden. Vervolgens zie je de Molen Ter Leede, die elke zaterdagmiddag open is voor rondleidingen. Volg het voetpad de brug onder (volg de bordjes naar Glasblazerij) en je wandelt de kleine haven van Leerdam binnen. Als je geluk hebt zitten er wat vissers vis voor vis te vangen. Loop langs de oude stadsmuur verder naar de Glasblazerij.

Locatie