Sign In

Het huis van dé Piet Mondriaan. De bekende rode, blauwe en gele vlakken, met zwarte lijnen en witte ruimtes. Zelfs voor kinderen herkenbaar. Het Mondriaanhuis in Amersfoort laat op bijzondere wijze het werk en leven van Piet Mondriaan zien.

In het Mondriaanhuis is een leuke speurtocht voor kinderen, waardoor ze in elk ruimte wel wat te doen hebben terwijl je zelf even rond kunt kijken. Je eindigt in het doe-het-zelf atelier waar altijd wel wat te doen is, zoals je eigen kaart knutselen of een eigen Mondriaan lego-en. De 3D beleving van het werk van Mondriaan is wel een dansje waard (letterlijk).

Het museum heeft een mooi Mondriaancafé voor wat drinken met iets lekkers.

Je vindt hier meer informatie over de openingstijden en prijzen. De museumkaart is geldig. Je kunt komen met OV of parkeren bij één van de volgende garages: Koestraat (Grote Haag 2), Beestenmarkt (Binnen de Veste 2), Centrum Mondriaan (Soeverein 36) en St. Jorisplein (Sint Jorisplein 34). Voor meer informatie over de bereikbaarheid kijk je hier.

De wandelwagen is niet heel praktisch, maar je kunt ‘m wel bij de garderobe laten staan. Het kan wel, er is een lift zodat je op de meeste plekken kunt komen.

Locatie