Sign In

Een prachtig kasteel, prachtig aangelegde tuinen en een groot wandelgebied. Bij het indrukwekkende Kasteel de Haar lijkt het even of je een andere wereld binnenstapt. Je kunt rondwandelen in het kasteel en de vele kamers bekijken, of buiten genieten van de tuin en het grote wandelgebied.

In de 13e eeuw werd hier op het terrein het middeleeuws huis ‘De Haar’ gesticht, wat later in de 15e eeuw werd gebouwd naar kasteel. Aan het eind van de 19e eeuw was het kasteel behoorlijk vervallen en besloot de nieuwe eigenaar Etienne van Zuylen het kasteel herbouwen. Hij liet de architect van het Rijksmuseum en het Amsterdamse Centraal Station, Pierre Cuypers, het kasteel ontwerpen op basis van de originele bouw. Kasteel de Haar was zijn pronkstuk met ongekende luxe en detail, zeker voor die tijd.

Kinderen

Voor kinderen is een bezoek al geweldig, zowel het kasteel als de tuinen. Denk maïsdoolhof, hertenkamp, een picknickweide en gewoon lekker rennen. Er zijn ook verschillende speurtochten te doen (meestal voor een meerprijs).

Horeca

Kasteel de Haar heeft twee eetgelegenheden. Voor de ingang staat een prachtig restaurant, helemaal in de sfeer van het kasteel: Koetshuis de Haar. Hier kun je heerlijk eten, binnen of op het terras. Bekijk hier de openingstijden en hier de algemene website plus menukaarten. Op het kasteelpark staat het Tuynhuis, hier drink je een kop koffie met uitzicht op het kasteel.

Daarnaast is het kasteelpark uitermate geschikt voor een picknick. Er staan wat bankjes bij de tuinen, maar bij de picknickweide en hertenkamp verderop heb je lekker veel ruimte.

Praktische info

Je kunt een bezoek brengen aan alleen de tuinen, of aan de tuinen én het kasteel. Bekijk hier de openingstijden en hier de toegangsprijzen. Museumkaart is geldig. Je kunt je kaarten online bestellen, behalve met een kortingskaart. In de agenda kun je alle huidige, actuele voorstellingen en acties zien.

Parkeren kan naast het park op de parkeerplaats. Een parkeermunt kost 6 euro, verkrijgbaar bij de kassa.

Je kunt niet met wandelwagen het kasteel in. Met een babydrager is het wel goed te doen. Grote tassen moeten in kluisjes (gratis).

Wc’s vind je bij de horecagelegenheden en in het kasteel bij de ingang.

Video

Locatie