Sign In

Beleef het simpele boerenleven in het jaar 800, leef je uit op de natuurspeelplaats en leer over natuur en milieu in Het Groene Huis. Je vindt het op landgoed Schothorst in Amersfoort, goed voor een paar uur speelplezier. Mocht je nog energie over hebben, wandel dan lekker zonder schoenen op het blotevoetenpad.

Op het Middeleeuws Erf kun je het boerenleven ervaren. Loop door de boerderij en leer over de dieren, de natuur en het werk. Op woensdag- en zondagmiddag kun je met een echte (verklede) gastvrouw/heer praten en al je vragen stellen! (kijk hier voor details). Op de natuurspeelplaats kun je hutten bouwen, met water spelen en in de bomen klimmen. In Het Groene Huis vind je een toilet, en je vindt er een kleine educatieve tentoonstelling met wat spelletjes, puzzels en kleurplaten.

Je kunt hier overal een lekker broodje eten op je picknickkleed of bankje. Er is geen horecagelegenheid. Het terrein is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Bekijk hier de actuele openingstijden. Toegang is gratis. Je kunt gratis parkeren op de bijgelegen parkeerplaats. Bekijk hier de plattegrond van het landgoed.

Het terrein is goed toegankelijk met een wandelwagen.

Locatie