Sign In

Ooit een eiland in de Zuiderzee, nu volledig drooggelegd en omsingeld door land. In Museum Schokland ervaar je hoe het leven er vroeger was op het eiland, en hoe hard de Schokkers hebben gevochten tegen de stomen van de Zuiderzee en het behoud van hun eiland. In 1859 werd het eiland ontruimd, omdat het niet langer veilig was om daar te wonen.

Schokland is het eerste Nederlandse monument dat door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst is.

De rijke historie over dit kleine voormalige eilandje is bewaard gebleven; de cultuur van de Schokkers en hoe ze leefden in hun eeuwige strijd tegen het water. Waar ooit vele strijden zijn gevoerd, is het er nu een oase van rust, een prachtige plek in de natuur.

Voor kinderen is er een leuke speurtocht, waar je gewapend met een kistje op expeditie gaat. Er zijn overal kleine opdrachten om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de Schokkers.

Het museum heeft een museumcafé waar je heerlijk kunt lunchen, of gewoon een kop koffie kunt drinken. Al kun je in de omgeving ook heerlijk picknicken met al die natuur om je heen. Voor actuele informatie over de openingstijden en tarieven kijk je hier. Museumkaart is geldig. Je parkeert bij het museum.

Het museum is goed te doen met een wandelwagen, een klein stukje in het buitengedeelte wat minder.

Een dagje uit op Schokland

Een dagje uit op Schokland? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit op Schokland.

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Video

Locatie