Sign In

Ga op tijdreis met de stoomtram die rijdt op een spoor uit 1887 tussen Hoorn en Medemblik. Geniet tijdens de reis van het prachtige West Friese landschap en als je geluk hebt: de tulpen! (in april/mei). Op het museumstation in Hoorn staan verschillende locomotieven en hebben ze een museumstation gecreëerd.

Kinderen gaan op stoomsafari tijdens de treinreis. Ze kunnen zich verkleden, spelletjes spelen uit de koffer en op zoek naar de hoogtepunten in het landschap.

De meeste mensen stappen op in Hoorn en gaan naar Medemblik. Je hebt daar de keuze om met de boot naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen te gaan en vervolgens met de NS weer terug naar Hoorn (in Hoorn is een grote parkeerplaats bij het NS station en museum, bekijk hier meer parkeerinformatie). Het is aanzienlijk rustiger als je afwijkt van deze standaardroute. Bijvoorbeeld een retourtje met de tram tussen Hoorn – Medemblik of de driehoek andersom (van Enkhuizen naar Medemblik naar Hoorn). Houd er rekening mee dat je de hele dag met deze ‘driehoek’ bezig bent.

Je kunt aan boord van de tram poffertjes eten. Op museumstation Hoorn is er een café.

Bekijk de openingstijden hier. Klik hier voor de tarieven. Museumkaart is geldig.

Je kunt de wandelwagen prima meenemen. Deze zet je op een speciale plek in de stroomtram neer. Wanneer de tram rijdt, kun je er ook naartoe lopen.

Video

Locatie