Sign In

Glas in alle soorten, maten en kleuren – je vindt het in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam! In dit voormalige woonhuis van Cochius, vroeger directeur van de Glasfabriek vind je een uitgebreide collectie glaswerk. En hoe word glas dan eigenlijk gemaakt? Welke grondstoffen zijn er nodig en hoe krijg je het zo mooi gevormd? Je ontdekt het in Leerdam.

In het museum kun je op je gemakt rondlopen. Er is een bingo speurtocht voor de kinderen en een knutselhoek waar ze hun eigen sausfles of gekleurde raam mogen maken.

Ook is er een café waar ze heerlijke appeltaart met koffie of thee serveren, of je kunt er een broodje eten. Kijk ook even naar de mooie handgemaakte lampen. Met mooi weer is het ook goed vertoeven in de museumtuin.

Klik hier voor de openingstijden en prijzen. Museumkaart is geldig. Je vindt hier ook direct de informatie voor de Glasblazerij. Deze bevindt zich op een andere locatie, en is onderdeel van hetzelfde museum. Het is het leukst om eerst naar dit Glasmuseum te gaan en daarna door te lopen naar de Glasblazerij.

Parkeren kun je het beste net voor het museum, op de parkeerplaats aan de Linge. Het is vanaf hier ongeveer 2 minuten lopen.

In het gebouw is een lift aanwezig, maar als je gewoon de route wilt volgen zonder gedoe, kun je de kinderwagen beter beneden laten staan.

Locatie