Sign In

De natuur beleven, vroeger en nu. Het kan bij het interactieve Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Niet voor niets een favoriet van Museum Kids. Speurtochten, spelletjes, voor alle leeftijden. Het skelet van de 15 meter lange potvis laat indruk achter.

In het Natuurmuseum Brabant leer je over het leven in de natuur, plant en dier. Je kunt de uitgestorven diersoorten bewonderen, en leren over de dieren die wel in Nederland leven. Er zijn speurtochten voor alle leeftijden. Voor de kleinsten is er de Kikker tentoonstelling, waar ze kunnen verkleden en spelen. Bij de tentoonstelling BOS vind je een experience door de seizoenen heen, voor kinderen van 4-8 jaar. Voor de ouderen kinderen is er de 00 – zone, waar je met je eigen pas een interactieve ontdekkingstocht door de natuur maakt. Hier kunnen ze gerust een paar uur doorbrengen.

Er is een museumcafé aanwezig waar je wat kunt drinken of een broodje of tosti kunt bestellen. Picknicktafels staan buiten, voor het museum.

Hier vind je de actuele openingstijden. Klik hier voor de toegangsprijzen. Museumkaart is geldig. Het museum staat tegenover station Tilburg. Met de auto? Je kunt het beste parkeren bij parkeergarage Knegtel. Je kunt een parkeerkaart kopen in het museum, dan is het €4,75 en kun je 24 uur parkeren. Lees hier meer info over de route en parkeren.

Het museum is goed begaanbaar met een wandelwagen.

Locatie