Sign In

Een imposant, monumentaal gebouw midden in een prachtig natuurgebied. Ontdek radio Kootwijk, een oud zendstation dat in de vorige eeuw dienst deed om contact te houden met Nederlands-Indië. Omringd door de zandverstuiving, heide en een prachtig bosgebied.

Je kunt verschillende wandelingen en fietsroutes maken vanaf de parkeerplaats bij Radio Kootwijk (let op, betaald parkeren!). Kies voor de kort ommetje van 2 km, volg dan de groene bordjes vanaf de parkeerplaats van Radio Kootwijk. Er zijn ook langere routes, waaronder de Heidewandeling van 12 km. Dan parkeer je gratis bij parkeerplaats Schaapskooi Hoog Buurlo.

De routes kunnen met een wandelwagen, soms wel wat hobbelig of zanderig (wortels van bomen en zandverstuiving).

De gebouwen van Radio Kootwijk zijn gesloten voor publiek, maar open tijdens verschillende evenementen, excursies, Monumentendag, etc. Je kunt er meer over lezen op de website van Radio Kootwijk.

Iets eten of drinken na de wandeling of fietstocht? Je kunt op vrijdag, zaterdag en zondag bij de Garage terecht voor lekkers, eten en drinken! Klik hier voor de website (en hier voor actuele openingstijden).

Locatie