Sign In

Verken het kasteel met je persoonlijke sleutel, bekijk de kanonnen en ontdek hoe Hugo de Groot is ontsnapt uit Loevestein! Wandel door de rijke geschiedenis van Slot Loevestein, een kasteel met vele functies!

Slot Loevestein wordt gebouwd in de middeleeuwen, eind jaren 1300. Tijdens de Tachtigjarige oorlog is het kasteel tijdelijk in handen van de Spanjaarden. Daarna komt Loevestein in handen van de Staat en die zien er een goede gevangenis in. De bekendste gevangene was Hugo de Groot: hij ontsnapt op spectaculaire wijze! Vanaf 1575 zorgt Willem van Oranje ervoor dat Loevestein wordt omgetoverd tot militair verdedigingswerk. Later wordt het onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Helaas wordt deze nooit in gebruik genomen.

Vandaag de dag laat Slot Loevestein het rijke verleden zien. Een monument van verdediging!

Op Slot Loevestein is museumcafé Taveerne. Hier kun je terecht voor wat drinken, een ijsje, een kop soep of iets lekkers.

Klik hier voor openingstijden. De vesting is gratis te bezoeken. Voor het kasteel en museum kijk hier voor tarieven. Museumkaart is geldig. Tickets zijn ook online te koop.

Parkeren kan op de nabijgelegen parkeerplaats. De vesting van Slot Loevestein is toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen. Het kasteel helaas niet.

De omgeving is heerlijk rustig en rijk aan natuur: Munnikenland. Hier kun je goed wandelen of fietsen. Wanneer je van de parkeerplaats naar Slot Loevestein loopt, kom je langs een strandje. Hier kun je prima even picknicken, spelen of zitten.

Locatie