Sign In

Wandel als echte smokkelaars deze route die tijdens de Tweede Wereldoorlog (en eerder) al graag gebruikt werd. Nu niks te smokkelen, maar wel een prachtige wandelroute van Nederland en België en weer terug. Van bossen door heide en langs hoogveen. Bonus in augustus: de heide staat dan in bloei!

De route is 9 km, maar je kunt deze eventueel een stukje inkorten. Loop je met kleine kinderen, wandel dan lekker over de grens België in, en loop dan nog een klein stukje door tot je op de heide komt. Hier kun je lekker zitten op een bankje met uitzicht over de heide. Keer vervolgens terug met de kleine kinderbeentjes.

De route kan met een wandelwagen, maar soms wel wat uitdagend. Smalle paadjes, boomwortels en hoogteverschillen maken het wat avontuurlijker dan een normale bosroute!

Parkeren kan bij Restaurant Het Smokkelaartje in Strijbeek. Volg vanaf hier de oranje route. Uiteraard kun je bij de start of finish een hapje eten of drinken in het restaurant. En in de zomer staan er verse aardbeien in het automaat bij de parkeerplaats. Aanrader!

Locatie