Sign In

Geschiedenis en natuur komen tot leven op dit verdedigingswerk. Dankzij de excellent uitgevoerde belevenisroute met soldaat Vendrik maak je een tocht van ongeveer 2 km door de loopgraven, groepsschuilplaatsen en betonnen kazematten. De talloze fruitbomen en de stilte maken het plaatje compleet.

De navigatie leidt je naar de parkeerplaats. Als je het verdedigingswerk binnenloopt zie je meteen een bordje waar je soldaat Vendrik ontmoet. Je volgt de bordjes; de korte, praktische info en vragen zijn interessant voor het hele gezin (vanaf een jaar of 6). Je loopt voornamelijk door gras, een wandelwagen is niet praktisch.

Het werk dient ter verdediging van het nabijgelegen Fort Honswijk. Het is aangelegd in de Eerste Wereldoorlog. Voor de Tweede Wereldoorlog zijn er nog extra bunkers bijgebouwd. Werk aan de Groeneweg is nog volledig in oorspronkelijke vorm.

Elke dag open tussen zonsopgang en zonsondergang. Er is verder niets, dus breng je picknick gerust mee en geniet van rust en natuur.

Bezoek hier de website.

Een dagje uit in Schalkwijk en/of Tull en ‘t Waal

Een dagje uit in Schalkwijk of Tull en ‘t Waal? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit in Schalkwijk en/of Tull en ‘t Waal

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Video

Locatie