Sign In

Rust, natuur en een picknickplek. Hier kun je even genieten van een stukje historie, luisterend naar fluitende vogels. Werk aan de Waalse Wetering bij Tull en ‘t Waal geeft je een prachtig uitzicht en is verbonden aan vele wandelroutes op het Eiland van Schalkwijk. Zo kun je vanaf hier gemakkelijk naar Het Verdronken Bos wandelen.

Dit stukje Nederland is rustig, misschien wel precies wat je even nodig hebt.

Dit werk diende ter verdediging van dit gebied. Er was een strook land dat weinig onder water kwam te staan in de waterlinie en dit fort was bedoeld om die zwakke schakel te verdedigen. Er is een hoge wal, een kazerne en een remise.

Parkeren doe je aan de andere kant van de weg bij Parkeerplaats Waalse Bos (lopen één minuut). Zoals bij de meeste forten is een wandelwagen niet heel praktisch, je kunt wel beneden blijven en naar de schaapjes kijken bij de buren.

Klik hier voor de website.

Een dagje uit in Schalkwijk en/of Tull en ‘t Waal

Een dagje uit in Schalkwijk of Tull en ‘t Waal? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit in Schalkwijk en/of Tull en ‘t Waal

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Locatie