Sign In

Beleef de Gouden Eeuw in het Westfries Museum. Gevestigd in een prachtig monumentaal pand in de binnenstad van Hoorn. Je ziet hoe belangrijk VOC was voor Hoorn. Ruik de kruiden (kaneel, kruidnagel, anijs), bekijk de schepen en loop even rond in deze rijke geschiedenis.

In 1615 verlieten twee schepen Hoorn, met Jacob le Maire en Willem Schouten aan boord, op zoek naar nieuw land. Deze levensgevaarlijke reis kun je nu zelf beleven in de virtual reality presentatie ‘Kaap Varen’ (leuk vanaf een jaar of 6). Je ontdekt Batavia (nu Jakarta) in het jaar 1627. Voor de virtual reality tour kun je beter even reserveren (klik hier).

De kinderspeurtocht waarbij de kinderen alle hondjes moeten terugvinden op de schilderijen, is een waar succes.

Het museum ligt in het centrum van Hoorn. Je kunt (betaald) parkeren in omliggende straten of aan het water. Het museum is niet toegankelijk met wandelwagen/rolstoel, vanwege de trappen. Je kunt de kinderwagen wel beneden laten staan, bij de kluisjes.

Er is een klein zelfservice restaurant met koffie en thee. Wél met een mooi uitzicht en een moment van rust. Klik hier voor de openingstijden en toegangsprijzen. Museumkaart is geldig.

Ook leuk in de omgeving:

  • Maak een stadswandeling en struin door de haven in Hoorn
  • Bezoek het replica VOC schip De Halve Maen
  • Proef de nostalgie in het Museum van de 20e eeuw
  • Plan een bezoek aan het Stoomtreinmuseum en maak direct een uitje naar het leuke plaatsje Medemblik

Locatie