Sign In

Onderdeel van de rijke cultuur en geschiedenis van Nederland: de Zaanse Schans. Dit unieke stukje Nederland laat je de molens zien, met mooie musea en een fantastische ligging aan de Zaan. Struin langs de molens, de boerderijen, schapen en geniet van de omliggende natuur.

Je kunt hier verschillende musea bezoeken, groot en klein. De twee grotere musea zijn: Zaans Museum en de Verkade Experience. Daarnaast is er Museumwinkel Albert Heijn, de eerste Appie van Nederland (interieur), het Bakkerijmuseum In de Gecroonde Duyvekater, het Jisperhuisje, Museum Zaanse Tijd, en leer alles over molens in het Molenmuseum.

Je kunt parkeren bij het Zaans Museum (€10 voor de dag, bekijk hier de informatie over vervoer). Je kunt op verschillende plekken picknicken of iets kopen. Het Zaans Museum heeft een Museumcafé.

Zaanse Schans zelf is vrij toegankelijk. Voor de musea in het gebied en voor de toegang tot sommige molens betaal je entree.

Het is goed begaanbaar met de wandelwagen.

Let op: De Zaanse Schans is zeer toeristisch en snel enorm druk, gevuld met voornamelijk buitenlandse toeristen. Uiteraard is het rustiger in de winter. We raden je aan om echt vroeg te gaan, als je niet van drukte houdt. Op drukke dagen stroomt het rond 9.00 uur al lekker vol.

Locatie