Sign In

Goede skatebescherming op de pumptrack

Goede skatebescherming op de pumptrack

Goede bescherming is belangrijk op de pumptrack. Toen mijn zoon een keer goed onderuit ging, stopte iedereen direct tot hij van de baan geholpen was. En naar de grote schaafwonden kijkende op knie en elleboog, verklaarden direct een aantal gasten: daarom heb ik dus altijd lange kleding aan! Gelukkig had de helm voorkomen dat er ook een flinke wond op zijn hoofd zat.

Goed, je valt natuurlijk bijna nooit, maar de kans is er. En als je gaat, kan dit hard en vervelend uitpakken. Om deze reden is goede bescherming verplicht op pumptracks. En verreweg de meeste mensen zijn verstandig en houden zich eraan.

Sowieso verplicht: de helm

Je vindt helmen in vele vormen en maten. Meet de omtrek van je hoofd of ga naar de winkel om de helm te passen, zodat je weet welke maat je hebt. Wat voor helm heb je dan nodig?

Voor de stuntstep, skeelers en skateboard kun je een skatehelm kopen. Je hebt ze in vele prijzen en categorieën. De makkelijkste optie is de versie van Decathlon, in verschillende maten (even meten dus) en leuke kleurtjes.

Voor de bmx fiets heb je een speciale bmx helm. Google gerust. Ook voor de bmx helm heeft Decathlon toegankelijke opties voor ok prijzen. Een gewone skatehelm kan eventueel ook. Ervaren bmx-ers willen misschien ook bescherming van gezicht en kin met deze helm. Ook deze zie je terug op de pumptrack.

Schoenen

Voor de stuntsteppers, bmx fietsers en skateboarders: draag goed schoeisel. Niet op de slippers of met sandalen, maar graag met gesloten, goede schoenen. Ook als het warm is.

Skatebescherming

Knie-, elleboog-, en polsbeschermers zijn een must voor de skeelers en skaters. Je kunt gek vallen en dan maakt het hebben van bescherming al het verschil.

Voor fietsers is dit natuurlijk niet praktisch, en ook bij steppers is het niet echt ideaal. Neem dan in elk geval lange kleding, zodat je niet direct (of niet zo erg) je hele knie, elleboog of schouder open valt.

En tot slot…

Denk om elkaar, neem altijd de richting van de pijlen. Help elkaar als iemand valt en stop direct met wat je aan het doen bent.

Veel plezier!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *