Sign In

Hoe maak ik een duidelijke, goede beschrijving voor mijn Airbnb-accommodatie?

Hoe maak ik een duidelijke, goede beschrijving voor mijn Airbnb-accommodatie?

Een goedgeschreven tekst bij je Airbnb-accommodatie draagt bij aan een betere verhuur. Je hoeft geen schrijver te zijn, om een mooie tekst te maken. Het kost je misschien even, maar dan heb je daar jarenlang profijt van! Ik geef je enkele tips.

Doel van de beschrijving op Airbnb

Je beschrijving van de accommodatie op Airbnb ondersteunt de foto’s. De meeste mensen bekijken eerst de foto’s. Wanneer ze interesse hebben, lezen ze de beschrijving. Het leest prettig wanneer de beschrijving duidelijk en doelgericht geschreven is. Belangrijke informatie en eventuele vragen die mensen kunnen hebben probeer je al zoveel mogelijk te beantwoorden in de tekst.

Een goede beschrijving is duidelijk, beknopt en volledig. Het omschrijft een goede weergave van je accommodatie, waarbij je uiteraard de hoogtepunten deelt. Je hoeft hiervoor niet te overdrijven, want dat leest niet fijn. Een voorbeeld van iets té overdreven: ‘onze prachtige guesthouse staat in een heerlijk knus dorpje met een fantastische sfeer’.

Passief vs. actief schrijven

Uit gewoonte neig je misschien naar het schrijven van passieve teksten. Probeer dit te vermijden in je Airbnb-advertentietekst. Je tekst is namelijk minder aantrekkelijk en komt wolliger over. Een actieve tekst leest beter, sneller en duidelijker.

Hoe herken je een passieve tekst?

  • ‘worden’ + een voltooid deelwoord
  • ‘zijn’ + een voltooid deelwoord
  • het woord ‘door’

‘Buiten kun je genieten van de prachtige tuin’ wordt: Geniet buiten van de gezellige tuin.

‘U kunt heerlijk varen over de IJssel’ wordt: Vaar heerlijk over de IJssel.

‘Eind 2022 zijn we begonnen met de bouw’ wordt: Eind 2022 begonnen we met de bouw.

De titel

De titel is het eerste dat opvalt, samen met de eerste foto. Zorg ervoor dat je titel zeer beknopt maar perfect vertaald wat jouw accommodatie inhoudt.

Kies liever niet voor de naam van je vakantiehuis. Bijvoorbeeld: ‘Vakantiehuis Pluk de Dag’ voegt niets toe voor de lezer.

Voorbeelden van goede titels:

  • Voormalig boerderij aan het water
  • Landelijk gelegen ruim vakantiehuis
  • Groot huis met tennis en villa
  • Villa met privébos
  • Ecolodge in bos

Foto + fototekst

Geef elke foto die je erop zet een accurate beschrijving. Zo weet de lezer precies waar ze naar kijken. Bij een bed kun je bijvoorbeeld de afmetingen erbij zetten. Dat is fijn om te weten!

Beschrijving van de ruimte

Bedenk de pluspunten van je accommodatie. Wees eerlijk en volledig. Zo vormt de lezer zich een helder beeld over je huis. Overdrijf niet, en benoem ook eventuele eigenaardigheden, als die noemenswaardig zijn. Heb je een rustige bloementuin, waar je aan het eind van de dag heerlijk in de zon zit, deel dat dan. Denk na over de details die je huis zo fijn maken, en beschrijf die. Zo maak je het persoonlijker.

Praktisch

Schrijf beknopt wat inclusief is, en wat niet. Denk aan: lakens, WIFI, handdoeken, etc.

Stuur bij

Als je merkt dat er onduidelijkheden zijn op basis van je tekst of wanneer gasten in je accommodatie slapen, probeer dat dan aan te passen. Zo kun je ervoor zorgen dat je accommodatie past bij de verwachtingen die je gasten hebben. Hierdoor krijg je betere reviews en blije gasten.

Succes met het maken van de perfecte advertentie voor je Airbnb-accommodatie! Met deze tips kan dat zeker lukken.

Meer lezen? Hier lees je hoe je fantastische foto’s maakt van je Airbnb-accommodatie.

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *