Sign In

Hoe maak ik geweldig goede foto’s voor mijn Airbnb-accommodatie?

Hoe maak ik geweldig goede foto’s voor mijn Airbnb-accommodatie?

Goede foto’s voor je Airbnb-listing geven een goede impressie van je aangeboden accommodatie, en laten de kijker alvast een beetje dromen hoe het zou zijn om erin te verblijven. Daarmee kun je je met foto’s goed onderscheiden van andere listings in de omtrek. Wil je met jouw foto’s je accommodatie een stuk beter naar voren laten komen? Met onze tips maak je fantastische foto’s en zien bezoekers zich al helemaal zitten in jouw Airbnb.

Maak je Airbnb accommodatie fotoklaar in vijf stappen

Stap 1: Laat het mooi, maar realistisch zijn. Foto’s mogen je Airbnb er aantrekkelijk uit laten zien. Met een goede bewerking en mooie hoeken kun je je woning net een beetje mooier doen overkomen. En dat mag best een beetje, maar houd het wel realistisch. Het is niet handig om een andere verwachting te creëren die je niet waar kunt maken. Dat leidt tot teleurstelling en misschien zelfs tot een slechte review, en dat is niet nodig! Houd deze dus overal in het achterhoofd bij het maken van de foto’s. Het mag mooi zijn, maar wel realistisch.

Heb je bijvoorbeeld een open trap, of een krappe kamer, zorg er dan voor dat dat ook zichtbaar is op de foto.

Stap 2: Ruim de gehele accommodatie goed op. Voordat je foto’s kunt maken, ga je eerst flink opruimen. Laat niets rondslingeren, gebruik zo min mogelijk frutsels en zorg ervoor dat alles een plekje heeft in je Airbnb.

Heb je rommelige plekjes? Overweeg dat wat prullaria weg te halen. Zijn het nuttige spullen voor je woning? Zoek dan naar oplossingen om alles goed op te bergen. Misschien heb je net een grotere kast nodig, of kun je het anders indelen. Onthoud: over het algemeen geeft het rust als spullen opgeborgen zijn. Bekijk waar je nog winst kunt behalen.

 • Zorg dat er niets op tafels, kasten en bureaus staat
 • Haal handdoeken, sponsjes en afwasmiddel weg voor de foto
 • Maak het aanrecht vrij
 • Maak de wastafel, het bad & douche in de badkamer ook vrij van spullen
 • Beperk je tot enkele decoratie-items (zie stap 4).

Een opgeruimd huis laat je Airbnb groter ogen, en het geeft rust.

Stap 3: Maak alles goed schoon. Een schoon huis maakt je foto’s mooier en frisser. En let ook op de details: klop de kussens op, doe de gordijnen open en zorg ervoor dat de ramen schoon zijn. Schud de bedden op en gebruik rustige, effen kleuren als dat mogelijk is.

Stap 4: Decoreer. Nu je alles hebt opgeruimd en schoongemaakt, kun je nadenken hoe je je Airbnb er gezellig uit laat zien. Daar heb je niet veel voor nodig, want op foto’s ziet het er netter uit zonder te veel spullen. Kies enkele decoratie-items en gebruik die om het huiselijk te maken.

Stap 5: Creëer een plek waar mensen zichzelf al zien genieten. Je bent er nu bijna. Voor het maken van foto’s van je Airbnb nu nog een idee om een final touch te geven. Een klein plantje of bloemetje, bijvoorbeeld. Heb je een fantastisch uitzicht? Zet een glas wijn op een tafeltje met het uitzicht op de achtergrond. Je kunt ook denken aan een mooie olijffles in de keuken of een kookboek in een standaard. Accentueer de unieke of mooie plekjes in je Airbnb.

Tijd voor de fotoshoot! Maak mooie foto’s van je Airbnb met deze 7 tips

Tip 1: Besluit waarmee je de foto’s gaat maken: gebruik je een smartphone of heb je een goede camera. Met een nieuwe smartphone kun je goede foto’s maken, dus dit is goed genoeg én gemakkelijk. Natuurlijk kun je ook je mooie camera gebruiken voor goede foto’s!

Tip 2: Maak de foto’s met de juiste resolutie: Airbnb vraagt om 1024 x 683 pixels (HD) of hoger. Een smartphone of goede camera volstaat. Als je twijfelt, kies dan voor groter. Kleiner maken kan altijd.

Tip 3: Maak vooral liggende foto’s: de app van Airbnb is zo ingericht dat liggende foto’s het beste zichtbaar zijn en het mooist opvallen. Kies daarom vooral voor liggende foto’s, zeker de eerste vijf stuks die je erop zet. Komt een ruimte beter tot zijn recht met een staande foto? Voor de afwisseling kun je die goed gebruiken!

Tip 4: Bedenk de vijf beste plekken in je accommodatie of tuin die goed als eerste foto’s gebruikt kunnen worden: de eerste vijf foto’s zijn het belangrijkste. De meeste mensen bekijken vluchtig de eerste vijf foto’s voordat ze besluiten of ze meer willen lezen en zien, of dat ze verder scrollen naar de volgende. Maak deze eerste vijf foto’s van de beste, mooiste plekjes van je accommodatie, en laat ze ook een goed gevoel van overzicht geven. Een idee wat er op de eerste vijf foto’s kan staan:

 • de buitenkant van je accommodatie
 • de woonkamer
 • de keuken
 • de zitplek
 • de tuin / uitzicht (als dat mooi en relevant is)
 • een slaapkamer

Kies hierbij de plekken die voor jouw Airbnb-accommodatie echt mooi naar voren komen. De hoogtepunten, dus!

Zorg er sowieso voor dat de plekken die je fotografeert er goed en duidelijk op staan, zodat mensen die de ruimte niet kennen, begrijpen wat er aanwezig is en hoe het in elkaar zit. Zo kunnen ze een goed en realistisch beeld vormen van jouw Airbnb.

Tip 5: Maak foto’s bij helder daglicht: een grijze dag maakt je Airbnb donker en grauw. Helder daglicht maakt een groot verschil! Het hoeft niet per se zonnig te zijn, want directe zon maakt je foto’s minder mooi.

Tip 6: Laat de omgeving zien: laat de toffe highlights in de buurt zien. Naast het strand of bij een haven? Een vuurtoren of juist rustige weilanden en natuur? Maak een foto! Of kies voor een foto van het naastliggende stadje. Voeg er niet te veel toe, 1-3 foto’s van de omgeving is echt genoeg.

Tip 7: Bedenk welke foto het beste is voor een eerste foto. De eerste foto is de belangrijkste. Die foto moet ervoor zorgen dat mensen interesse krijgen in je Airbnb, erop klikken en meer foto’s gaan bekijken. Meestal is een foto van de voorkant het meest praktisch – behalve als je echt een blikvanger hebt die net anders is. Denk aan het unieke uitzicht vanuit huis, of een VT Wonen woonkamer. Voor de meeste listings is een foto van buitenaf de geschiktste, maar denk er wel even over na.

Vergeet deze belangrijke stap niet: het editen!

Voor goede Airbnb foto’s edit je ze. Dit kun je op je mobiele telefoon doen, of in andere fotobewerkingsprogramma’s. Meestal helpt het je foto’s om ze iets lichter te maken, en kun je ze meer contrast geven. Ze vallen dan net wat meer op, waardoor ze de aandacht langer vasthouden.

Op je telefoon werkt VSCO: Photo & Video Editor goed! Klik hier voor de App Store en hier voor Google Play.

Let op: houd het wel realistisch!

We hopen dat deze tips je helpen om je Airbnb-accommodatie goed op de foto te krijgen. Veel succes!

Benieuwd hoe je een geweldige tekst bij je Airbnb-accommodatie schrijft? Lees onze tips hier.

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *