Sign In

Pumptrack baan met kinderen: dit heb je nodig

Pumptrack baan met kinderen: dit heb je nodig

Wil je ook wel een keer een pumptrack bezoeken met je kinderen? Leuk, en doen! Wij zijn enthousiast en onze kinderen zijn er niet weg te slaan. Dit kunnen ze hele dagen doen. Daarnaast is het lekker sportief en goed voor de motorische ontwikkeling, evenwicht. In het begin kan het ook best een beetje spannend zijn, en als het dan lukt en ze beter worden, bouwen ze hun zelfvertrouwen op.

Dit kan op de pumptrack baan

Een pumptrack is in principe geschikt voor alles met wielen. Steps, skeelers, rolschaatsen, BMX-fietsen, skateboards en als het rustig is: kleintjes kunnen oefenen met een loopfiets. Voor beginners is het net iets makkelijker om met een step of BMX-fiets te beginnen. Wil je een nieuwe uitdaging, dan kun je skeelers, rolschaatsen of een skateboard proberen.

Altijd goed beschermd: ga veilig

Goede bescherming is belangrijk op de pumptrack. Toen mijn zoon een keer goed onderuit ging, stopte iedereen direct tot hij van de baan geholpen was. En naar de grote schaafwonden kijkende op knie en elleboog, verklaarden direct enkele gasten: daarom heb ik dus altijd lange kleding aan! Gelukkig had de helm voorkomen dat er ook een flinke wond op zijn hoofd zat. Bekijk hier alles over veiligheid en bescherming op de pumptrack. Hier lees je ook over de verplichte regels die op elke pumptrack gelden.

Tip: volwassenen mogen ook!

Ook leuk voor volwassenen! Dus leef je lekker uit 😀

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *