Sign In

Tips dagje Buren, wat te doen in Buren?

Tips dagje Buren, wat te doen in Buren?

Beklim de molen Prins van Oranje, bezoek het Marechaussee Museum en slenter rond in het charmante en historische stadje Buren. Buren heeft een koninklijk verleden: in dit stadje trouwde in 1551 Willen van Oranje met Anna van Buren. Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren.

Top 3 dingen te doen in Buren en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Buren. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Buren.

1. Korenmolen Prins van Oranje. Korenmolen de Prins van Oranje staat aan de rand van Buren en is nog steeds in bedrijf. Je kunt de graanproducten kopen op zaterdag en zondag. Als je geluk hebt, neemt de molenaar je mee naar boven en kun je beter zien hoe de molen werkt. Tegelijkertijd heb je een prachtig uitzicht over het stadje Buren.

2. Marechaussee Museum. Kruip in de huid van de Marechaussee. Ontdek wat ze doen, hoe dat er vroeger uit zag en hoe het er nu aan toe gaat. Luister naar de verhalen van verschillende werkzaamheden van de Marechaussee. Het Marechaussee Museum is gevestigd in een heel bijzonder gebouw: het oude Koninklijke Weeshuis van Buren.

3. Oranje Museum. In Oranjestad Buren hoort natuurlijk het Oranje Museum te staan. In dit museum vind je het verhaal van ons Koninklijk Huis door de jaren heen. Van vroeger tot nu. Oud beeldmateriaal, oude voorwerpen tot aan mantels, Koninklijke stoelen en prachtige foto’s van de prinsessen van nu.

Tips voor een leuk dagje weg in Buren

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Buren!

Rondje Buren: Parkeer bij de Onderdreef. Je loopt dat door een leuke, grote speeltuin door naar de Korenmolen Prins van Oranje. Bezoek de molen (check openingstijden). Loop achter de molen door en volg de stadsmuur. Je komt wat kanonnen tegen. Loop met de bocht mee en bezoek het Marechaussee Museum. Heb je daarna nog zin in nog een museum, dan kun je nog naar Oranje Museum. Vergeet zeker niet de kleine leuke straatjes en boetiekjes te bekijken! Er zijn een hoop eetgelegenheden en restaurants in het stadje van Buren.

Missen we nog een mooie plek in Buren of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *