Sign In

Tips dagje Egmond aan Zee, wat te doen in Egmond aan Zee?

Tips dagje Egmond aan Zee, wat te doen in Egmond aan Zee?

Een prachtig strand, leuke strandtenten, een schattig dorpje en genoeg te doen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een goeie wandeling of fietstocht door de duinen heen. Egmond bestaat uit drie ‘delen’: Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef.

Top dingen te doen in Egmond aan Zee en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Egmond aan Zee. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Egmond aan Zee.

1. Strand Egmond aan Zee. Zon, zee, strand! Strandopgang Six aan de Doctor Wiardi Beckmanlaan in Egmond aan Zee is de ideale plek voor een strandbezoek. Lekker uitwaaien, genieten en voldoende strandpaviljoens!

2. Museum van Egmond. Ontdek de rijke geschiedenis van de drie Egmonden! Namelijk Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond Binnen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht waar ze verschillende belangrijke items uit de Egmondse geschiedenis zoeken.

3. Museum Prins Hendrik de Zeevaarder. Een stap de geschiedenis in! Dit piepkleine museum is de moeite waard, alleen al een wandeling door dit prachtige gebouw. Prins Hendrik de Zeevaarder was de broer van koning Willem III. In 1878 werd de Prins Hendrik Stichting bestemd tot nationale instelling voor oud-zeevarenden. Langer dan een eeuw maakten de bewoners allerlei scheepsmodellen.

4. Abdij van Egmond. Bekijk de prachtige abdij, wandel door de abdijtuin en ontdek alles over de St. Adelbertabdij in het kleine museum. Al meer dan 1000 jaar de plek waar Benedictijnse monniken dagelijks bidden en samenkomen. Er is zelfs een mooie abdijwinkel waar je speciale lokale abdijkaas en abdijbier vindt.

Tips voor een leuk dagje weg in Egmond aan Zee

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Egmond aan Zee!

Dagje Egmond aan Zee: Rijd eerst even langs Abdij van Egmond en Museum Prins Hendrik de Zeevaarder. Ga vervolgens naar Museum van Egmond en doe eventueel de speurtocht. Sluit je dag af bij Strand Egmond aan Zee en geniet van zand, strand en klotsende golven.

Missen we nog een mooie plek in Egmond aan Zee of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *