Sign In

Tips dagje Heemskerk, wat te doen in Heemskerk?

Tips dagje Heemskerk, wat te doen in Heemskerk?

Zoek je zon, zee en strand, dan zit je in Heemskerk helemaal goed! Maar vergeet niet even een kijkje te nemen bij de prachtige kastelen die hier staan, en onze persoonlijke favoriet: het Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. In Heemskerk kun je fijn wandelen, genieten van natuur, en ook van de historie van dit gebied. Ideaal voor een dagje uit!

Top dingen te doen in Heemskerk en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Heemskerk. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Heemskerk.

1. Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er veel strijd in de lucht. Daar zijn veel successen behaald, en ook veel ongelukken. Fort bij Veldhuis vertelt het verhaal van de luchtoorlog met een ruime collectie neergestorte vliegtuigen en andere bijbehorende vondsten en publicaties. En hoe ging de communicatie in die tijd eigenlijk? Hoe zag dat eruit?

2. Slot Assumburg. Een kasteel voor één gulden? Slot Assumburg in Heemskerk heeft gediend als huis voor vele adellijke families, maar vanaf 1867 is het onbewoond. Het werd in 1911 verkocht aan de Staat: voor één gulden (mits het gerestaureerd werd). De kasteeltuin is in ere hersteld en Slot Assumburg is al vanaf 1933 een jeugdherberg (Stayokay). Als je altijd al in een kasteel hebt willen overnachten met beperkt budget, dan is dit je kans.

3. Kasteel Marquette. Een dromerig uitzicht en volledige rust bij Kasteel Marquette in Heemskerk. Nu in gebruik als hotel, restaurant en event locatie. Ooit gebouwd in 1250 onder de naam Huis van Heemskerk, diende het kasteel in het verdedigingswerk in de West-Friese oorlog. Het kasteel is meerdere keren verbouwd, vernieuwd en van eigenaar gewisseld.

4. Strand bij Heemskerk. Zon, zee, strand! Strandopgang Zwarteweg in Heemskerk is de ideale plek voor een heerlijk rustig strandbezoek. Je kunt hier alleen op de fiets of lopend komen.

5. Animal Farm in Beverwijk. Een verrassende locatie voor één van de kleinste dierentuinen van Nederland. Voordat je binnenstapt lijkt het bijna een kinderboerderij, maar je zult verrast zijn! Struisvogels, een krokodil, leguanen en pijlgifkikkers, dieren uit elk continent. Maar ook gewoon wat geiten.

6. Papenberg in Castricum. Klim de 153 treden naar boven voor een prachtig uitzicht over het groen van Castricum. Maak een wandeling of breng een picknick mee en geniet van de rust en het groen.

7. Knoest Eten & Drinken + natuurspeelplaats. Heerlijk eten met uitzicht op de natuurspeelplaats van camping Geversduin. Op de camping bevind zich een snackbar, een minimarkt (met broodjes en croissantjes) en restaurant Knoest.

Tips voor een leuk dagje weg in Heemskerk

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Heemskerk!

Dagje Heemskerk: Is het zondag en zomer, begin dan bij Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. Loop vervolgens een rondje bij Slot Assumburg in de tuin. Kies in de middag voor wat ontspanning en natuur, bijvoorbeeld bij Strand bij Heemskerk of de Papenberg in Castricum. Even lekker spelen? Dat kan ook, ga dan naar Knoest Eten & Drinken + natuurspeelplaats voor een mooie speeltuin en heerlijke pizza.

Missen we nog een mooie plek in Heemskerk of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *