Sign In

Tips dagje Hilversum, wat te doen in Hilversum?

Tips dagje Hilversum, wat te doen in Hilversum?

Met de historische architectuur heeft Hilversum een mooi en gezellig centrum, al heeft het ook iets lieflijks en dorps. Niet voor niets vind je hier het media-instituut (museum), veel mediabedrijven zijn in Hilversum gevestigd. Omringd door heide en Gooise natuur, is Hilversum je bezoek zeker waard.

Top dingen te doen in Hilversum en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Hilversum. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Hilversum

  1. Hilversum Museum. Het fotografiemuseum van Midden-Nederland in de mooie binnenstad van Hilversum. Bewonder de tentoonstellingen, die regelmatig wisselen en altijd een maatschappelijk thema dienen. (geen foto)

2. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Stap in de wondere wereld van de media! Van de oudste televisies tot de je eigen optreden in de talentenshow, bij Beeld en Geluid beleef je het. Bekijk de nostalgische tv series en kruip in de huid van een radiomaker. Voor de kleinsten is er Media Ukkie Land, waar ze lekker kunnen spelen. Bekijk impressiefoto’s.

3. Hoorneboegse Heide. Een prachtig stuk open heide, onderdeel van het Goois Natuurreservaat. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen. Omringd door bos, dus een leuke variatie in het landschap. Er staan veel bankjes waar je even lekker kunt neerploffen, en een picknick meenemen kan dus ook gerust. Bekijk impressiefoto’s.

4. Vliegveld Hilversum. Vliegtuigen kijken onder het genot van een hapje of drankje, dat kan bij het Restaurant Vliegveld Hilversum. Het terras kijkt uit over het vliegveld. Geregeld stijgen en landen er kleine vliegtuigen en helikopters op vanaf dit vliegveld, dus er is genoeg te zien! Bekijk impressiefoto’s.

Er is niet alleen een restaurant, je kunt hier ook goed picknicken langs de zijkant van de landingsbanen.

5. Landgoedwinkel + pluktuin de Rading. Een heerlijk rustige lunch of kop koffie verscholen op dit toffe plekje vlakbij Hilversum. In de tuin zijn allerlei plekjes gemaakt waar je kunt zitten. Daardoor heb je niet alleen veel privacy en rust, het maakt het ook een hele knusse, groene belevenis. Bekijk impressiefoto’s.

6. Restaurant Bij de Tuinman. Lekker lokaal, vegetarisch eten of drinken Bij de Tuinman. In dit leuke restaurantje wordt gewerkt met lokale producten. Honing van de imker in de tuin, groente uit de moestuin en appelcider van de buurman. Bekijk impressiefoto’s.

Tips voor een leuk dagje weg in Hilversum

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Hilversum!

Dagje Hilversum, media en heide: Bezoek het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Rijd daarna door naar de natuur. Eet een hapje of neem wat te drinken Bij de Tuinman, en maak vervolgens een wandeling over de Hoorneboegse Heide. Lekker gevarieerd!

Dagje Hilversum, binnenstad en vliegtuigen kijken: Wandel door de binnenstad en stap even binnen bij Museum Hilversum. Ga naar het vliegveld en geniet van een picknick of een hapje en drankje in het restaurant. Vanaf hier kun je ook nog een wandelroute doen.

Dagje Hilversum, heide en pluktuin (in de zomer): Begin bij de Hoorneboegse heide en maak een wandeling, en breng eventueel je picknick mee. Ga vervolgens langs bij pluktuin de Rading voor een mooie verse bos bloemen.

Missen we nog een mooie plek in Hilversum of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *