Sign In

Tips dagje Hindeloopen, wat te doen in Hindeloopen?

Tips dagje Hindeloopen, wat te doen in Hindeloopen?

Het Friese pittoreske stadje met schilderachtige straten, een eigen klederdracht én één van de elf steden van de Elfstedentocht. Zowel het wandelen over de dijk, genieten van de watersporters en rennen over het strand, als het prachtige Hindeloopen zelf is genieten. Rondlopen zonder iets te doen is al een attractie op zichzelf! Hindeloopen staat bekend als een stadje waar ze het lekker op hun eigen manier doen, en dat is zichtbaar.

Top dingen te doen in Hindeloopen en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Hindeloopen. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Hindeloopen.

  1. De Haven van Hindeloopen. Struin lekker rond bij de haven in Hindeloopen. Bewonder het oude sluishuisje, wandel over de dijk. Geniet van het water, de voorbij varende boten en de pittoreske straatjes in Hindeloopen. Of haal een ijsje, visje of patatje bij Grab ‘N Joy.

2. Het Museum Hindeloopen. Bewonder de typische schilderkunst van Hindeloopen, ontdek hoe de Hindeloopers vroeger hun brood verdienden en hoe hun levens eruit zag. Museum Hindeloopen ligt naar de prachtige Grote Kerk van Hindeloopen, precies achter de dijk.

3. Het strand van Hindeloopen. Stap over de dijk bij Hindeloopen en vind dit kleine strandje aan het IJsselmeer. Een paradijs voor watersporters en zeer geschikt voor een heerlijke wandeling of picknick. Op warme dagen kun je ook prima zwemmen hier.

4. Het Schaatsmuseum. Ontdek hoe ze vroeger schaatsten, het verloop van de Elfstedentocht en de rolschaatsen van vroeger! Hoe zag de werkplaats eruit? En hoe ging het eraan toe op het ijs? In dit kleine museum kun je alles leren.

Tips voor een leuk dagje weg in Hindeloopen

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Hindeloopen!

Dagje Hindeloopen: Parkeer de auto bij de parkeerplaats aan de Meenscharsweg (gratis). Loop de dijk op en daar zie je het strand van Hindeloopen. Als je de dijk verder volgt ben je op een gegeven moment vlak bij het Schaatsmuseum. Na het Schaatsmuseum loop je naar Museum Hindeloopen, waar je ontdekt over de kleurrijke geschiedenis van dit stadje! Loop vervolgens via de dijk verder naar de Haven van Hindeloopen en wandel lekker rond, of haal een ijsje bij Grab ‘N Joy. Neem een andere terugweg naar de parkeerplaats, via de schattige straatjes van Hindeloopen. Daar kun je nog even stoppen bij het strand, als je zin hebt!

Missen we nog een mooie plek in Hindeloopen of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *