Sign In

Tips dagje Houten, wat te doen in Houten?

Tips dagje Houten, wat te doen in Houten?

Groen, rust en voor wie goed kijkt: nog prachtige overblijfselen van de Hollandse Waterlinie. Waarbij Fort ‘t Hemeltje eruit springt, hier kun je een toffe wandeling maken in en rondom het fort. Kraak jij de code van de spionnentocht? (volwassenen, zelfs voor jullie nog een zoektocht!)

Top dingen te doen in Houten en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Houten. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Houten.

Nummer 1: Fort ‘t Hemeltje. Ben jij een goede spion? Test je skills op Fort ‘t Hemeltje. Aan de hand van opdrachten loop je om, over en door het fort en ga je op zoek naar het geheim. Kraak de code en je ontvangt een verrassing op het eind. De Spionnenroute vind je bij de ingang van het fort (gratis).

Nummer 2: Speelbos Nieuw Wulven. Ooit stond hier een groot Romeins fort, nu een speelbos met Romeinse invloed. Klieder met de waterpomp, schommel zo hoog als je kunt in een autoband en klim als een echte Romein.

Nummer 4: Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Maak een Virtual Reality parachutesprong en voel of je echt vliegt, ontdek wat de waterlinie eigenlijk is en hoe het werkt! Nederlanders strijden niet alleen tegen water, de kracht van water is ook geruime tijd een belangrijk onderdeel geweest van de verdediging van ons land.

Nummer 5: Fort de Batterijen. Heerlijk schommelen, met uitzicht over het watertje en in alle rust. De kinderen spelen op het veld. Bij Fort de Batterijen ben je welkom voor een kop koffie, een borrel of een fijne lunch. Vroeger diende Fort de Batterijen als verdedigingswerk in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Nummer 6: Kinderboerderij, speeltuin Buitenwereld en natuurpad. Urenlang spelen, rennen, klimmen en klauteren bij de grote speeltuin Buitenwereld in Houten. Deze speeltuin is gelegen naast de kinderboerderij, waar je lekker met geitjes en konijntjes kunt knuffelen.

Nummer 7: Down Under. Hier is het goed vertoeven met het zonnetje erbij op het schone strand van Down Under. Lekker zwemmen, zonnebaden en op het meer is ook nog actie: de wakeboardbaan van Down Under draait op volle toeren.

Nummer 8: Plas Laagraven. Steentjes zoeken, een rondje om de plas wandelen of een mooie picknick met alle vrijheid. Hier blijft het rustig op een zonnige dag. Het water is niet geschikt om te zwemmen (blauwalg). Er zijn geen voorzieningen.

Tips voor een leuk dagje weg in Houten

We hebben wat tips voor je hoe je deze leuke activiteiten kunt combineren voor een leuk dagje weg in Houten.

Fort, restaurant en spelen: Je begint bij Fort ‘t Hemeltje in de ochtend. Deze is alleen doordeweeks geopend, dus in het weekend kun je beter kiezen voor Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Vervolgens lunch je bij Fort de Batterijen (warm seizoen, in het weekend) of Down Under. Daarna kun je lekker neerploffen/spelen/wandelen bij Down Under, Plas Laagraven (ook goeie picknickplek), Kinderboerderij, speeltuin Buitenwereld en natuurpad, Speelbos Nieuw Wulven (ook een fijne picknickplek).

Vlakbij Houten ligt Schalkwijk, een groene oase van rust! Bekijk hier al onze activiteiten in Schalkwijk, wellicht wil je zelf een eigen combi maken tussen Houten en Schalkwijk 🙂

Missen we nog een mooie plek in Houten? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *