Sign In

Tips dagje Hulst, wat kun je doen in Hulst?

Tips dagje Hulst, wat kun je doen in Hulst?

Deze geweldig bourgondische stad is ook wel de meest Vlaamse stad van Nederland! Als vestingstad in Zeeland kun je hier fijn wandelen en genieten van de prachtige historische gebouwen en het leven in de brouwerij! Wandel over de stadswallen, bewonder de iconische Sint Willibrordusbasiliek en geniet van dit prachtige stadje.

Top dingen te doen in Hulst en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Hulst. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Hulst.

  1. Stadswallen Hulst. Lekker wandelen over de stadswallen, en genieten van de historie van dit leuke stadje. De stadswallen zijn 3,5 km lang en leiden je rond Hulst. Je komt langs 4 stadspoorten en op verschillende plekken heb je een fantastisch uitzicht over Hulst.

2. Keldermanspoort. Bewonder de overblijfselen van de poort en duik in de geschiedenis van het stadje Hulst. Hier is tijdens de Tachtigjarige Oorlog hard gevochten voor de macht over Hulst. Toen is de poort vernietigd en de ruïne is verdwenen onder aarde. De poort werd opnieuw ontdekt en is in 1959 uitgegraven. In 1999 is de poort gerestaureerd in huidige staat.

3. Sint Willibrordusbasiliek. Prachtig staat ‘ie erbij, de basiliek in vestingstadje Hulst. Met een gotische stijl, midden in de binnenstad zie je de toren al van ver en is de basiliek iconisch voor Hulst. De basiliek is overdag vrij toegankelijk. Bewonder de schilderijen, het prachtige binnenwerk en de mooie grafzerken. Wandel dus gerust even naar binnen!

4. Museum Hulst. Ervaar het Hulst van vroeger, leer over Reynaert de Vos en ontdek de vroegere ambachten in deze streek. Museum Hulst bevindt zich in een prachtig, historisch pand waar je alles leert over deze fascinerende streek!

5. Koffiebar de Beleving. Lekker op de koffie bij deze heerlijke hippe koffiebar met prachtig interieur en fijne koffie! Dus geniet ervan met een ontbijtje, lunch of een lekkernij.

6. De Stadsmolen. Bezoek de oude graanmolen gevestigd op de stadswallen van Hulst! Elke zondagmiddag kun je hier graan kopen en een rondleiding krijgen. De molen is in 1792 gebouwd en is 8 meter hoog. Sindsdien is de molen meerdere malen gerestaureerd, bij zwaar verval en na blikseminslag en brand in 1954.

7. Speeltuin de Vindplaats. Een speeltuin op de wallen van Hulst! Lekker spelen op deze unieke plek, leren over de Spaanse bezetting en neem gerust een picknick mee. Hier vind je een prima onderbreking van je bezoek aan Hulst of je wandeling over de stadswallen!

Tips voor een leuk dagje weg in Hulst

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Hulst!

Dagje Hulst: Parkeer (betaald) bij Solmsbolwerk. Wandel via de Sint Willibrordusbasiliek naar Koffiebar de Beleving voor een lekkere kop koffie. Vervolg je reis naar Museum Hulst. Loop na een bezoekje door naar de Keldermanspoort, Speeltuin de Vindplaats en Stadsmolen. Wandel via de Stadswallen weer terug.

Dagje Hulst met kinderen: Ben je met kinderen op pad? Er is een leuke speurtocht uitgezet door Hulst heen, langs alle mooie plekken. Deze kun je ophalen bij het informatiecentrum, of downloaden. Het idee is dat je de Spaanse soldaatjes vind op de route! Bekijk hier de info.

Missen we nog een mooie plek in Hulst of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *