Sign In

Tips dagje IJsselstein, wat te doen in IJsselstein?

Tips dagje IJsselstein, wat te doen in IJsselstein?

Loop door dit prachtige historische stadje, met een leuk klein centrum en een stel prachtige kerken. Het heeft een eigen museum en een kasteeltoren. Als je geluk hebt, kun je een kijkje nemen. Bewonder ook de twee grote kerken die hier parmantig in het binnenstadje staan.

Top dingen te doen in IJsselstein en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in IJsselstein. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving IJsselstein.

1. Museum IJsselstein MIJ. Meer weten over de historie van IJsselstein, plus een aantal wisselende kunsttentoonstellingen? Als je een half uurtje hebt, kun je dit museum mooi doorwandelen. Gelegen in de oude stadskern is de wandeling ernaartoe al de moeite waard.

2. Kasteeltoren in IJsselstein. Deze toren uit de 16e eeuw maakte ooit deel uit van Kasteel IJsselstein. Het kasteel is afgebroken, maar de fundering ligt nog in de grond. En de toren staat nog, compleet met wenteltrap, torenkamer en gevangenis.

3. Korenmolen de Windotter. Deze molen in IJsselstein is één van de grootste korenmolens in Nederland en vol in gebruik. Minimaal 5 dagen in de week maalt de molen graan. Bekijk de molen en neem de heerlijke meel mee uit de molenwinkel. 

4. Chocolaterie Zuccotto. Deze fantastische chocolaterie vind je in de binnenstad van IJsselstein. Hier spot je de bijzondere smaken aan de chocoladebar. En spiek ook even achterin de zaak over de toonbank en zie hoe die heerlijke chocolade gemaakt wordt.

Tips voor een leuk dagje weg in IJsselstein

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in IJsselstein!

Dagje IJsselstein: Bezoek eerst Museum IJsselstein MIJ en check daar meteen of je die dag een kijkje kunt nemen bij de Kasteeltoren. Hier is ook een groot veld waar je lekker kunt picknicken of gewoon even neerploffen. Haal vervolgens wat chocolaatjes bij Chocolaterie Zuccotto of drink er een lekker bakje koffie. Bij Korenmolen de Windotter kun je nog wat pannenkoekenmeel halen voor thuis, voor de ultieme beleving.

Missen we nog een mooie plek in IJsselstein of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *