Sign In

Tips dagje Oudewater, wat te doen in Oudewater?

Tips dagje Oudewater, wat te doen in Oudewater?

Prachtig historisch stadje met mooie grachten, twee leuke musea en omgeven met natuur. Oudewater staat bekend om de heksenwaag, een weegschaal die bepaalt of je heks bent of niet. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met die heksen vroeger?

Top dingen te doen in Oudewater en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Oudewater. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Oudewater.

1. Museum de Heksenwaag. Durf jij je te laten wegen op de oude Heksenwaag? Vroeger werden mensen soms, vooral vrouwen, beschuldigd van hekserij. Mensen geloofden dat heksen een extreem licht gewicht hadden. Het was bijzonder ingewikkeld om van zo’n heksbeschuldiging af te komen. En dat is vervelend, want het kon je dood worden. 

2. Touwmuseum. Touwen maken was vroeger handwerk. In het Touwmuseum kun je zien hoe touw werd gemaakt van de hennepplant. Je kunt zien hoe het vroeger gedaan werd, en hoe we het tegenwoordig doen (met machines). Het hoogtepunt is wanneer de kinderen zelf een touw mogen maken op de ‘ouderwetse’ manier.

3. Bakkerij Stijnman. Een brood- en banketbakkerij met wat stoeltjes binnen en buiten. Geniet van iets lekkers of neem het mee naar huis. Probeer ook het Geelbuikje. Een traditioneel roomboterkoekje met een beetje gele fondant. Typisch Oudewater!

4. IJssalon Roberto. Heerlijke ijsjes op een prachtige locatie. Middenin de binnenstad van Oudewater, zo naast het Heksenwaag Museum. Hier kun je even lekker neerploffen.

5. Natuurgebied Willeskop. Rust, natuur en volop vogels spotten! In natuurgebied Willeskop kun je fijn wandelen en genieten van het water, moeras en gekleurde gras. Je loopt mooi langs het water waar verschillende vogels te zien zijn, tot aan het trekpontje die je naar de overkant brengt.

Tips voor een leuk dagje weg in Oudewater

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Oudewater!

Ouderwetse binnenstad, musea en natuur: Begin je dag op parkeerplaats bij de sportvelden, Ravelijnstraat 51. Je kunt dan eerst een wandeling maken langs de gracht, over de Nieuwe Singel. Vervolgens loop je richting de binnenstad, naar het Touwmuseum. Loop na je bezoek via het mooie stadje naar Museum de Heksenwaag en check even of je heks bent 😉 Neem een ijsje bij IJssalon Roberto en haal wat heerlijk brood en een koekje bij Bakkerij Stijnman. De binnenstad van Oudewater heeft verschillende lekker ouderwetse café’s, waar je heerlijk kunt eten. Nog niet genoeg gehad of even lekker uitwaaien/rennen? Ga terug naar de auto en rijd verder naar Natuurgebied Willeskop. Veel plezier!

Missen we nog een mooie plek in Oudewater of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *