Sign In

Tips dagje Santpoort-Noord, wat te doen in Santpoort-Noord?

Tips dagje Santpoort-Noord, wat te doen in Santpoort-Noord?

Groen, natuur en duinen. Santpoort-Noord ligt naast het Nationale Park Zuid-Kennemerland. Begin bijvoorbeeld met een bezoek aan de Ruïne van Brederode en eindig met een wandeling bij Landgoed Duin en Kruidberg of lekker op het strand.

Top dingen te doen in Santpoort-Noord en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Santpoort-Noord. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Santpoort-Noord.

1. Ruine van Brederode. Ervaar het verleden en de verhalen van het kasteel op de ruïne. Verkleed je als ridder, hang jezelf aan de schandpaal en geniet van de prachtige omgeving.

2. Wandeling rond landgoed Duin en Kruidberg. Bos, duinen, strand en zee. Een indrukwekkend landgoed waar vroeger rijke koopslieden uit Amsterdam woonden. Gebouwd rond 1600, nu een luxe hotel, restaurant en spa. Dit landgoed staat in de duinen en je kunt er een prachtige wandeling maken.

3. Hoeve Duin en Kruidberg. Heerlijke patatten en zelfgemaakt ijs, zo vlakbij de duinen en de natuur. Met zitplekken in de zon en schaduw en voldoende ruimte voor kinderen om te spelen. Hier kun je fijn een patatje eten en probeer zeker de heerlijke ijsjes.

4. Korenmolen de Zandhaas. Deze korenmolen van 1799 is nog steeds in bedrijf. Bezoek de molenwinkel en haal wat meel voor een fijne sessie koekjes bakken, cake bakken of pannenkoek bakken!

5. Duinmeer Oosterplas. Lekker zwemmen midden in het bos en duingebied! In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn verschillende afgravingen geweest, die nu fungeren als toffe duinmeertjes omgeven door bos en heuvelachtig (duin) landschap. Alsof je een dagje naar Frankrijk bent!

6. Pieter Vermeulen museum. Afval scheiden als een pro, knutselen met zwerfafval en kauwgom ontwijken met platvoeten. Ontdek spelenderwijs over hoe we kunnen zorgen voor onze natuur en het milieu in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Officieel het natuur- en milieu educatiecentrum in Velsen.

Tips voor een leuk dagje weg in Santpoort-Noord

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Santpoort-Noord!

Dagje Santpoort-Noord: Bezoek eerst de Ruïne van Brederode (wo/do/za/zo). Eet eventueel bij Hoeve Duin en Kruidberg of picknick bij landgoed Duin en Kruidberg. Rijd vervolgens langs Korenmolen de Zandhaas voor wat meel (kun je thuis weer pannenkoeken maken). Eindig de dag bij Duinmeer Oosterplas of IJmuiden aan Zee, bij de Zuidpier.

Missen we nog een mooie plek in Santpoort-Noord of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *