Sign In

Tips dagje Sneek, wat te doen in Sneek?

Tips dagje Sneek, wat te doen in Sneek?

Water, leuke kanaaltjes en prachtige historische gebouwen. Sneek is leuk en 100% bezoekwaardig! Breng een bezoek aan de twee musea die Sneek rijk is, wandel rond en geniet van het prachtige straatbeeld en plof neer voor een heerlijk ijsje.

Top dingen te doen in Sneek en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Sneek. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Sneek.

  1. Het Fries Scheepvaart Museum. Ontdek de historie van de Friese scheepvaart, ervaar Sneek en luister naar de verhalen over water en ijs. Hier vind je een heleboel prachtige schepen die de historie van de Friese scheepvaart laten zien.

2. Modelspoormuseum. Ontdek de grote collectie modeltreinen in het Modelspoormuseum in Sneek. Zie de ontwikkeling van de treinen door de jaren heen en ontdek hoe ze van opwindmotor naar elektriciteit gingen, met een steeds meer uiterlijke precisie.

3. De Waterpoort. Dit prachtige icoon van Sneek is niet te missen. Gebouwd rond 1500, onderdeel van de stadswal rondom de stad. Die is nu afgebroken, evenals de overige poorten die er stonden. De Waterpoort staat er nog en dient als symbool in Sneek.

4. IJssalon MIN12. Even een heerlijk ijsje midden in Sneek. Je hebt hier fantastisch schepijs met heerlijke smaken, maar je kunt ook zelf je frozen yoghurt samenstellen met vers fruit er bovenop. YUM!

Tips voor een leuk dagje weg in Sneek

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Sneek!

Dagje Sneek: Bezoek het Modelspoormuseum (parkeren bij het naastgelegen station). Rijd daarna door naar het Fries Scheepvaart Museum en bezoek het museum. Sluit af met een ijsje bij IJssalon MIN12 en een wandeling naar de Waterpoort. Een heerlijk dagje Sneek!

Missen we nog een mooie plek in Sneek of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *