Sign In

Tips dagje weg in Marken, wat te doen in Marken?

Tips dagje weg in Marken, wat te doen in Marken?

Natuur, rust en water – in Marken heb je een heerlijk dagje uit. Dit oude visserseilandje, nu schiereiland, kent een eeuwenoude geschiedenis, met prachtige klederdracht, typische Markerhuisjes en hun heftige strijd tegen het water.

Op zomerse weekenddagen wordt het wat toeristisch. Je kunt de massa ontlopen door buiten het seizoen te gaan, of in het hoogseizoen vroeg op pad te gaan, of juist aan het eind van de dag. Marken is zeker de moeite waard!

Top dingen te doen in Marken en omgeving

We hebben een lijst voor je samengesteld die een mooi dagje uit in Marken compleet maken. Bekijk ze ook op onze kaart! Doe rustig aan, zo beleef je Marken het beste. Na de top 3 activiteiten lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in Marken.

Nummer 1: Wandeling Paard van Marken. Rust, groen en water, de perfecte combinatie voor een fijne zondagmiddag. Even heerlijk uitwaaien op Marken tijdens een wandeling naar de vuurtoren Paard van Marken.

Nummer 2: Marker Museum. Bewonder de Marker klederdracht, waar de Markers om bekend staan. Leer over de historie over dit visserseilandje en hun strijd tegen het water. In 1916 stond bijvoorbeeld bijna heel Marken onder water.

Nummer 3: Marken Haven. Beleef het oude visserseiland (nu schiereiland) optimaal in de haven van Marken. De plaatjes zijn ansichtkaartwaardig en prachtig behouden. Loop langs de boten via de steiger naar het water, waar zelfs nog een klein strandje te vinden is.

Tips voor een leuk dagje weg in Marken

We hebben wat tips voor je hoe je deze leuke activiteiten kunt combineren voor een leuk dagje weg op Marken.

Een zonnige dag lekker buiten: Parkeer de auto op de parkeerplaats wanneer je Marken binnenrijdt en maak de wandeling naar de vuurtoren. Neem een snack of picknick mee. Loop vervolgens nog door het dorpje, bij de Marken haven en eventueel het Marker Museum. In dit gedeelte zijn een hoop restaurantjes en plekjes waar je ijs kunt eten.

Missen we nog een mooie plek op Marken? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *