Sign In

Tips dagje weg Medemblik, wat te doen in Medemblik?

Tips dagje weg Medemblik, wat te doen in Medemblik?

Een rijke historie, volop cultuur snuiven en gelegen aan het IJsselmeer. In Medemblik kun je je prima vermaken en genieten van cultuur, zon, zee strand en zelfs een beetje heerlijke rust.

Het prachtige kasteel Radboud, een historisch stadje met haven, afgewisseld met leuke interactieve musea zoals het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum, én volop strand en water waar je lekker kunt neerploffen. Neem je picknick mee en geniet van een dagje Medemblik!

Top dingen te doen in Medemblik en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Medemblik. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Medemblik.

Nummer 1: Kasteel Radboud. Een imposant kasteel met het verhaal uit de 16e eeuw: de Hollanders tegen de Spanjaarden. Hier zat enige tijd een Spaanse edelman gevangen. Met een audiotour, een puzzeltocht en een pelgrimsspeurtocht komt het verhaal tot leven, voor jong en oud.

Nummer 2: Stoommachine Museum. Vuur en water. Wat doet dat eigenlijk met elkaar? In het Stoommachine Museum kun je zien en ervaren hoe mooi deze twee elementen kunnen samenwerken. Stoom zet in beweging! Inclusief opgestookte ketel, sissend stoom, draaiende wielen en de geur van olie.

Nummer 3: Museum de Oude Bakkerij. Ontdek hoe die mooie bonbons worden gemaakt, bekijk de techniek van de bakker bij het maken van die gevulde koeken en maak je eigen lekkernij! Proef de smaak van ambacht in het bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik

Nummer 4: Strand de Vooroever en Regatta. Lekker wandelen langs het IJsselmeer, zonnebaden en zeilbootjes kijken. Met gras, bomen en een zandstrand is er voor ieders wat wils. De Vooroever heeft ook andere voorzieningen zoals een toilet en een speeltuin.

Nummer 5: Meelmolen de Herder. Gek te bedenken dat molens vroeger een onmisbare schakel waren in de voedselvoorziening. Dat meel moest écht gemalen worden om er dingen mee te kunnen bakken! De molen en het Poorthuisje maken een indrukwekkend entree wanneer je de oude stad van Medemblik binnenrijdt.

Nummer 6: Ritje naar Museum Stoomtram in Hoorn. De stoomtram vertrekt in Hoorn en rijdt naar Medemblik. Vanaf Medemblik rijdt de tram weer terug naar Hoorn (dit is een veel rustiger ritje dan Hoorn-Medemblik!). Het is wel een enkele reis naar Hoorn.

Tips voor een leuk dagje weg in Medemblik

We hebben wat tips voor je hoe je deze leuke activiteiten kunt combineren voor een leuk dagje weg in Medemblik.

Museum, historisch stadje en strand: Kies één van de musea (Kasteel Radboud, Stoommachinemuseum of Museum de Oude Bakkerij). Begin je bezoek daar. Loop vervolgens door het historische stadje van Medemblik en ga vervolgens lekker naar het strand om uit te waaien, voor een wandeling of gewoon om neer te ploffen!

Museum hoppen: bezoek de musea van Medemblik! Begin bij Museum de Oude Bakkerij, ga vervolgens naar Kasteel Radboud en daarna naar het Stoommachinemuseum. Heb je nog zin en puf, plof lekker op het strand neer! Of rijd op de weg terug langs de meelmolen, voor wat pannenkoekenmeel voor het ontbijt van morgen 🙂

Missen we nog een mooie plek in Medemblik? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *