Sign In

Tips dagje Wijk aan Zee, wat te doen in Wijk aan Zee?

Tips dagje Wijk aan Zee, wat te doen in Wijk aan Zee?

Het dorpse Wijk aan Zee aan de prachtige Noord Hollandse kust. Zon, zee, strand, prachtige duinen bezaaid met bunkers, en toffe strandtenten vind je hier in Wijk aan Zee. Iets rustiger dan de stranden in de omgeving en inclusief gratis parkeren!

Top dingen te doen in Wijk aan Zee en omgeving

We hebben een mooie lijst voor je samengesteld met de leukste plekjes in Wijk aan Zee. Bekijk ze ook gerust op onze kaart. Na de top dingen te doen lees je onderin hoe je deze leuke dingen kunt combineren tot een mooi dagje weg in omgeving Wijk aan Zee.

1. Wijk aan Zee heeft verschillende strandopgangen, zoals strand Zwaanstraat, strand Rijckert Aertszweg en strand Relweg met voorzieningen en strandtenten. Strand Vliegerpad is rustiger en heeft geen voorzieningen. Bij Strand Noordpier kun je over de Noordpier wandelen, heb je de toffe strandtenten Aloha of Timboektoe en hier is de surf hotspot van Wijk aan Zee.

2. Bunkerroute Wijk aan Zee. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitsers een gigantische verdedigingslinie van Noorwegen tot Spanje, de zogenaamde Atlantikwall. Langs de Nederlandse kust vind je daarom nog overal o.a. bunkers en kazematten. Ook in de duinen bij Wijk aan Zee vind je nog een aantal bunkers.

3. Beeldenpark een Zee van Staal. Een imposant uitzicht, dit beeldenpark met Tata Steel (Hoogovens) op de achtergrond in de prachtige duinen naast Wijk aan Zee. Hiermee is het beeldenpark een geschikte stop voor een picknick of een korte wandeling. In 1999 was Wijk aan Zee Cultureel Dorp van Europa. 

4. Hoogovensmuseum. Wanneer je langs de hoogovens in IJmuiden rijdt, zie je deze fascinerende industrie. Wat gebeurt daar allemaal? In het Hoogovensmuseum kun je alles ontdekken over de ontwikkeling van de hoogovens, hoe ze werken, wat ze doen.

5. Ship (Sluis Haven Informatie Punt). Benieuwd hoe de grootste zeesluis ter wereld wordt gebouwd? Je ontdekt het bij SHIP, ofwel Sluis Haven Informatie Punt. Met interactieve spellen en leerzame activiteiten. Ontdek hoe het sluizencomplex werkt, maak kennis met de beroepen van de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de havenregio en hoe voelt het eigenlijk om het Noordzeekanaal binnen te varen aan boord van een schip?

6. De IJsgalerij. Drie vitrines vol keuze met de heerlijkste ijssoorten. Hier is voor ieder wat wils! Bij de IJsgalerij is er zelfs nog een extra vitrine vol ijs voor mensen met allergieën, zonder zuivel, gluten en/of suiker.

Tips voor een leuk dagje weg in Wijk aan Zee

We geven je graag tips hoe je al deze leuke dingen kunt combineren tot een gezellig, leuk en avontuurlijk dagje weg in Wijk aan Zee!

Museum, duinen en strand: Begin je dag bij een museum, kies bijvoorbeeld voor Ship (Sluis Haven Informatie Punt) of het Hoogovensmuseum. Wandel vervolgens door de duinen via de Bunkerroute Wijk aan Zee om uiteindelijk op het strand neer te ploffen!

Missen we nog een mooie plek in Wijk aan Zee of omgeving? Of staat er informatie vermeld die niet meer klopt? Help ons en laat het ons weten in de reacties of via een bericht!

Goede reminder: altijd de actuele openingstijden controleren voordat je gaat!

Meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *