Sign In

Bewonder prachtige planten, bloemen en de tropische kas in deze groene oase bij de Universiteit van Utrecht. Hier kun je heerlijk wandelen, ontdekken en leren over de bijzondere bloemen en planten in de botanische tuin. Gevuld met prachtige plekjes waar je heerlijk kunt zitten en genieten!

In de Botanische Tuinen ligt Fort Hoofddijk, gebouwd in 1877. Het fort maakt onderdeel uit van de Stelling van Utrecht en bestaat uit een bomvrije kazerne en drie remises.

Ook voor kinderen is er genoeg te bewonderen, ontdekken en leren!

Het tuincafé Botanica is een gezellige plek voor een hapje of drankje, met een terras met uitzicht over de Botanische Tuinen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische producten. Je kunt in het café zelfs een picknick ophalen, die je lekker in de botanische tuinen kunt opeten! Bekijk hier meer info.

Klik hier voor openingstijden en prijzen. Museumkaart is geldig. De parkeerterreinen in de buurt zijn in het weekend vrij toegankelijk. Bekijk hier aanvullende info over de bereikbaarheid.

De route door de Botanische Tuinen is goed te doen met wandelwagen of rolstoel. Wel zijn er soms trapjes voor extra delen van de tuin de heuvel op.

Locatie