Sign In

Wandel door de gangen van Fort Pannerden, vuur het kanon af (na een lesje kanon schieten natuurlijk) en wees verrast met het fantastische uitzicht vanaf het dak. Fort Pannerden is vijf verdiepingen hoog en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met zijn unieke ligging is het nu een oase van rust in de prachtige natuur, omringd door water.

Vergeet ook zeker niet om na bezoek nog even het rondje langs het fort te doen (naar beneden met de trap). Als je zin hebt: halverwege kom je een trap tegen die je over het fortgebied leidt naar het water, met een strandje in het natuurgebied (geen zwemstrand). Neem je picknick dus gerust mee, of kets lekker steentjes in het water!

Voor kinderen is er een leuke speurtocht en genoeg te ontdekken.

In het café-restaurant kun je wat eten of drinken, binnen of gezellig op het terras. Klik hier voor meer informatie over het menu.

Klik hier voor openingstijden en hier voor de tarieven. Museumkaart is geldig.

Je kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Pannerdenseweg in Doornenburg, ter hoogte van huisnummer 6. Via de bordjes kun je wandelen naar Fort Pannerden, het is zo’n 20 minuten lopen. Rond Fort Pannerden mag geen gemotoriseerd vervoer rijden. Wel rijden er elektrische pendelbusjes.

Het fort is niet goed toegankelijk met wandelwagen.

Locatie