Sign In

Prachtige kanaaltjes, bruggetjes, bootjes en typisch Nederlandse huizen met rieten daken. In Giethoorn krijg je de volle toeristische Nederlandse ervaring met plaatjes die zo op een ansichtkaart kunnen.

De leukste manier om Giethoorn te ontdekken is in een bootje. Vaar het rondje door de kanaaltjes en vervolgens een stuk op het meer Bovenwijde. Leg even aan bij het eilandje en vaar weer verder. Vanuit hier kun je ook een bezoekje brengen aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

In Giethoorn kun je ook wandelen over de smalle straatjes en kleine bruggetjes. Eet een ijsje en breng een bezoekje aan de musea in Giethoorn. In Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus ontdek je hoe het leven in Giethoorn vroeger was en hoe deze unieke plek is ontstaan. Heb je interesse in een prachtige collectie edelstenen, mineralen en fossielen, breng dan een bezoek aan De Oude Aarde.

Giethoorn is gevuld met leuke restaurants, cultuur en natuur. Hier vermaak je je prima!

Je kunt gratis parkeren bij het parkeerterrein achter supermarkt de Plus ter Schure. Vanaf hier is het nog zo’n 10 minuten wandelen. Loop richting Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus, zodat je weet dat je de goede kant oploopt. Je kunt ook direct op de hoek vlakbij de parkeerplaats aan het water een bootje huren bij Verhuurbedrijf Koppers (dat beviel ons heel goed!). Vanaf hier kun je een rondje van een uur maken door Giethoorn en over het meer, of een rondje van 2 uur waarbij je nog verder het Nationaal Park ingaat. Dit is een leuke ervaring en lekker ontspannen! Uiteraard kun je ook langer huren of een officiële rondvaart doen.

Locatie