Sign In

Klaar voor een goede portie nostalgie? Wandel door de ontwikkeling van de 20e eeuw, en neem een kijkje in de huishoudens, winkels en bewonder het speelgoed van de vorige eeuw. Zie hoe opa en oma leefden, hoe de eerste koelkast eruit ziet en hoe de telefoons van vroeger werkten. En hoe kookten ze eigenlijk?

Met een leuke speurtocht loop je op je gemak langs de verschillende huiskamers. De vragen nodigen uit bewust te beleven hoe het vroeger ging. Aan het eind van het museum is er nog een grote plek voor kinderen om te knutselen en te spelen met spellen van toen. Ook kunnen kinderen even de video games proberen van toen: tetris, mario en snake.

Het museum is goed te bezoeken met een wandelwagen of rolstoel. Er is een restaurant en een plek buiten met terras en speeltoestellen.

Het museum is gelegen bij de haven van Hoorn, op het Oostereiland, in een voormalige gevangenis. Voor bereikbaarheid en parkeren, lees even de informatie op de website van het museum (hier). Klik hier voor de openingstijden en entreeprijzen. Museumkaart is geldig.

Ook leuk in de buurt:

  • Maak een stadswandeling en struin door de haven in Hoorn
  • Bezoek het replica VOC schip De Halve Maen
  • Ervaar de Gouden Eeuw en de rijke historie van Hoorn in het Westfries Museum
  • Plan een bezoek aan het Stoomtreinmuseum en maak direct een uitje naar het leuke plaatsje Medemblik

Locatie