Sign In

Met Museumpark Orientalis waan je je in het Midden-Oosten van vroeger. Heerlijk wandelen in het bos, langs een Joods dorp, een Arabisch dorp en een Romeinse straat. Beleef de religies en culturen rondom het Jodendom, Christendom en de Islam.

Museumpark Orientalis ligt midden in de bossen op 30 hectare grond. Verkleed je als Romein, ontdek de oude dorpjes en waan je even in het vroegere Midden-Oosten. De dorpjes zelf zijn al uitnodigend genoeg voor avontuur, maar onderweg vind je ook nog allerlei speeltoestellen. Lees hier meer over de geschiedenis van het park, en hier over de Rijksmonumenten bij Orientalis.

Parkeren doe je buiten het park bij de ingang. Er is een route die goed begaanbaar is met wandelwagen/rolstoel. Het is wel een bosachtig pad met keien, dus een beetje hobbelen is het wel. De dorpjes en de bovenverdiepingen van de huizen kun je alleen met trappen betreden.

Er staan overal langs de route picknickplekken waar je even kunt zitten, vaak met een speeltoestel erbij. Wc’s zijn op veel plekken te vinden en dit staat ook goed aangegeven. Er zijn twee leuke restaurants. Restaurant Le Souk d’Orient vind je bij de ingang van het park. Koks uit het Midden-Oosten maken hier overheerlijke gerechten. De Romeinse Herberg zit aan de andere kant van het park, in ‘Jeruzalem’. Gelukkig is in deze herberg plek voor iedereen. Bekijk hier de menukaart.

Klik hier voor de openingstijden van het Museumpark Orientalis. Klik hier voor de prijzen. Museumkaart is geldig.

Video

Locatie