Sign In

Pomponnetjes maken, leren punniken en hoe worden verschillende stoffen nu eigenlijk gemaakt? Leer alles over naald, draad, textiel en breien. Van vroeger tot nu. Van gebreide sokken tot machinaal geweven kleden.

Het TextielMuseum in Tilburg is een museum in bedrijf. In het textiellab is tot op de dag van vandaag een ontwikkelcentrum voor textiel, waar architecten, kunstenaars en ontwerpers graag gebruik van maken. Maar ook voor het overdragen en behouden van eeuwenoude technieken.

Voor kinderen heeft het TextielMuseum een familiedobbelspel of een speurtocht in een tasje. Met de speurtocht plak je stickers, aai je stofjes en zoek je de machines erbij. Je kunt het tasje zelf borduren met het meegeleverde naald en draad, succes gegarandeerd! Wil je graag wat meer uitleg over de machines en processen die je ziet? Bekijk hier welke rondleidingen er zijn.

Het TextielMuseum heeft een prachtig museumcafé waar je heerlijk iets kunt drinken of lunchen. Bekijk hier de menukaart. Het is goed toegankelijk voor kinderwagens.

Volg deze link voor de actuele openingstijden. Je kunt bij het museum gratis parkeren. De entreeprijzen vind je hier, museumkaart is geldig. Je kunt ook online een ticket kopen.

Locatie