Geniet van de ruige natuur, wandel over de paden of door de modder en zie de werking van de zee en de getijden. En waarom het Verdronken Land? Vroeger was dit een welvarend stuk met dorpjes, polders en zelfs een kasteel. Het gaf macht over de toegang tot de haven van Antwerpen en had daarmee een strategisch gunstige positie. Door verschillende stormen en het opzettelijk doorbreken van de dijken tijdens de Tachtigjarige Oorlog zorgde ervoor dat het land steeds meer in zee verdween.
Nu vind je hier het grootste brakwaterschor van Europa! Beheerst door eb en vloed loopt het gebied telkens weer onder, en trekt het water weer weg. Hier vind je unieke natuur dat meebeweegt op de getijden.
Er zijn twee uitgezette routes die je kunt nemen. Een route van 1 km (plankierpad) en een route van 2 km (het ruige laarzenpad). Het kan voorkomen dat de routes onder water staan, dit gebeurt met springvloed (hele hoge vloed). Wil je verder het gebied in trekken en meer leren, dan kun je op pad met een gids. Dit is vanwege de veiligheid met modder en getijden.
Kijk hier als je zelf wilt wandelen.
Kijk hier als je met een gids op pad wilt.
De excursies worden georganiseerd vanuit het bezoekerscentrum. Binnen het centrum kun je van alles leren over het gebied. De entree is €2,50 (16+) en €1,50 (jonger dan 16), of gratis als je een excursie wilt doen. Klik hier voor de tarieven en info.
Naast het bezoekerscentrum zit café Het Verdronken Land. Je kunt hier een hapje eten of lekker even neerploffen en wat drinken. Zie hier voor meer info.
Parkeren kan bij het bezoekerscentrum. Je loopt dan zo de dijk over het natuurgebied in.