Sign In

Het museum in Ouwerkerk over de watersnoodramp in 1953. De zee zet in de nacht van 31 januari op 1 februari delen van Nederland en grote delen van Zeeland onder water zet. Zo’n 500 grote en kleinere dijken breken door en de ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid.

De noodhulp komt moeizaam op gang. Er waren nog geen snelle communicatiemiddelen. Hoe lang heeft het geduurd om alle gaten weer te dichten? Hoe heeft die tijd eruit gezien? Het verhaal in het museum wordt nog steeds verteld door overlevenden van de ramp.

In het museum wordt je meegenomen in dit verhaal door de geschiedenis. Op het eind zie je de deltawerken, hoe het water nu een rol speelt, plus een stukje waterbewustzijn.

Een leerzame ervaring voor jong en oud. Er zijn speurtochten voor de kinderen waarbij het verhaal van leeftijdgenoten helemaal tot leven komt.

Klik hier voor de openingstijden en hier voor de tarieven. Museumkaart is geldig.

Je parkeert voor de deur op de parkeerplaats. Het museum is goed toegankelijk met de kinderwagen.

Er is een mooi museumcafé met koffie en gebak. Daarnaast is er Het Vijfde Caisson, het naastgelegen restaurant. Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren of een kopje koffie drinken met een Zeeuwse bolus. Bekijk hier de kaart.

Er zijn tevens diverse fietsroutes en wandelroutes vanaf het museum. Klik hier voor meer informatie. Ook leuk: de boomhut en de ontdek-route bij Het Vijfde Caisson! Bekijk het op de plattegrond.

Locatie