Sign In

Bewonder de Marker klederdracht, waar de Markers om bekend staan. Leer over de historie over dit visserseilandje en hun strijd tegen het water. In 1916 stond bijvoorbeeld bijna heel Marken onder water. Hoe zijn ze daar van hersteld?

De interessante introductiefilm in het Marker Museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van dit bijzondere eiland. Marken heeft mooie herkenbare cultuurhistorie, zoals de klederdracht, de mooie wijken en eeuwenoude tradities. In het museum zie je ze allemaal. En wanneer is het eigenlijk een schiereiland geworden, zoals het nu is?

Het Marker Museum is kleinschalig. Informatie over de actuele openingstijden en tarieven vind je hier. De museumkaart is geldig. Het is klein, dus wanneer het druk is, is een wandelwagen niet enorm praktisch, maar het kan wel. Parkeren (betaald) kun je op de ruime parkeerplaats die je ziet aan de linkerkant wanneer je Marken binnenrijdt. Vanaf de parkeerplaats loop je naar het museum langs de gezellige wijken.

Een dagje uit op Marken

Een dagje uit op Marken? Lees hier al onze tips en uitjes in de omgeving! Je kunt ze ook gemakkelijk vinden op onze kaart, bekijk hier al onze tips voor een dagje uit op Marken.

Zoek je een leuke activiteit in Nederland?

Kijk eens op onze uitgebreide kaart van heel Nederland voor al onze tips!

Locatie